Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 17:13

Τα πάντα μετά τις εκλογές για Καλαμάτα - Ριζόμυλος, εκτιμάει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

 

Την εκτίμηση ότι το έργο Καλαμάτα - Ριζόμυλος παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, έκανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας και πάλι την αντίδρασή του με τη βελτίωση και την ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, που αφήνει εκτός τη Δυτική Παραλία.

“Τίποτα δεν πρόκειται να έχει τελειώσει μέχρι τις εκλογές. Πάμε για μετά τις εκλογές”, παρατήρησε και απηύθυνε ερωτήματα, όπως “πότε το θέμα θα πάει στα Δημοτικά Συμβούλια, πότε θα τελειώσουν οι διενέξεις και οι αμφισβητήσεις, πότε θα δημοπρατηθεί;”.

Ο κ. Νίκας τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ της παραλιακής χάραξης, μίλησε για έργο με εθνική σημασία κι εκτίμησε πως ο αποκλεισμός των 6 χιλιομέτρων, “από Νέδοντα έως Πάμισο, που προορίζονται για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί πλήγμα για την Καλαμάτα”. Ανέφερε ότι “δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό έργο υποδομής και δεν μπορεί να γίνει με δημοτικά χρήματα στη Δυτική Παραλία”. Μάλιστα, είπε ότι “δεν έχουμε ενημερωθεί για τη μελέτη, γίνεται εν κρυπτώ. Μαθαίνω τι λέει η μελέτη από το δήμαρχο Μεσσήνης και τις εφημερίδες. Σε τι εμπόδιζε να ενημερωθεί ο δήμαρχος Καλαμάτας;”.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι “υπήρχε μελέτη που είχε περάσει από τρία Δημοτικά Συμβούλια και είχαμε βρει λύσεις”, ενώ αμφισβητώντας ότι η μελέτη για τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου έγινε δωρεάν από το “Μορέα” είπε πως “οι τεχνικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και γι’ αυτό το θέμα πάρα πολύ γρήγορα θα μιλήσουμε γι’ αυτό το δωρεάν”.

Κλείνοντας, όσον αφορά τη νέα μελέτη, δήλωσε πως “θα πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ανοιχτό μυαλό” και ότι θέλει να γίνει δρόμος “με τέτοιον τρόπο που να βοηθάει την ανάπτυξη και τη Δυτική Παραλία που δεν είναι ανεπτυγμένη”.

Γ.Σ.