Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 11:03

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης

Γράφτηκε από τον

Την υποψηφιότητά του στο Δήμο Καλαμάτας ως επικεφαλής της παράταξης “Πόλη Ενωμένη”, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο ανεξάρτητος (αποχωρήσας από τη Χρυσή Αυγή) βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης.

Δήλωσε ότι ο συνδυασμός θα είναι ανεξάρτητος με πρόσωπα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμα και από το ΚΚΕ, ενώ παραδέχθηκε πως το πολιτικό του πρόσημο είναι δεξιό, αποφεύγοντας να πει πως είναι εθνικιστής, όπως τόνιζε στο παρελθόν.

Αναλυτικά, ο Δ. Κουκούτσης είπε πως είναι γέννημα - θρέμμα Καλαματιανός και ότι έχει μεγαλώσει στον Αγιο Σίδερη. Ανέφερε ότι αποκόμισε εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα την μεταφέρει στην πόλη του, ενώ παρατήρησε πως “δεν είμαι παιδί του σωλήνα, κομματικών διεργασιών”. Δήλωσε ανεξάρτητος από πολιτικές διεργασίες, είπε ότι “το πολιτικό μου πρόσημο είναι δεξιό” και ανέφερε πως “οι υποψήφιοι θα προέρχονται απ’ όλους τους χώρους, θα είναι ανοιχτά μυαλά και δεν θα είναι συστημικοί”. Εκανε λόγο για πρόσωπα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία. Δήλωσε ότι “θέλουμε αλλαγές, να συγκρουστούμε με το πολιτικό κατεστημένο, αποστασιοποιημένοι από τις παρωχημένες τακτικές των κομμάτων”. Είπε ότι “πρέπει να κοιτάξουμε τους επαγγελματίες της πόλης, είναι η βιτρίνα της” κι εκτίμησε πως “δεν μπορείς να τους έχεις τόσο υψηλά δημοτικά τέλη”. Κλείνοντας, ανέφερε ότι “εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουμε τι ζητάμε, ποιο είναι το μέλλον της πόλης”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Δ. Κουκούτσης είπε ότι “έχω συνεργάτες που προέρχονται και από την Αριστερά, είμαστε ανοιχτοί σε όλους”. Ανέφερε πως “έχουν γίνει βήματα μπροστά στο δήμο, δεν απαξιώνουμε κανέναν” και δήλωσε ότι “αν θέλει κάποιος να συμμετέχει, δεν αποκλείουμε κανέναν. Ζητάμε ενότητα για την πόλη”.

Είπε ότι έχει μιλήσει με στελέχη της δημοτικής αρχής και πως στο συνδυασμό του θα είναι πρόσωπα και από άλλες παρατάξεις. Δήλωσε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε πως “μιλάμε με όλους τους πολίτες. Ειναι καλοδεχούμενος κάποιος, από όπου και αν είναι, και απο ΚΚΕ”.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου είναι κατηγορούμενος, απάντησε ότι “το δικαστήριο γίνεται, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, δεν νομίζω να υπάρξουν προσκόμματα”.

Γ.Σ.