Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:57

Αφύπνιση μετά τις “γαλάζιες” ανακοινώσεις: “Ψαρεύουν” υποψήφιο για Καλαμάτα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Γράφτηκε από τον
Αφύπνιση μετά τις “γαλάζιες” ανακοινώσεις: “Ψαρεύουν” υποψήφιο για Καλαμάτα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

 

 

Οχι κομματικό, αλλά υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας με ευρύτερες συνεργασίες και άνοιγμα στην κοινωνία, εξετάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Και τα δύο κόμματα σε τοπικό επίπεδο, Νομαρχιακές Επιτροπές και αυτοδιοικητικά στελέχη, τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ν.Δ. και της δημοτικής ομάδας Νίκα. Μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη και της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου, υπήρξε αφύπνιση και μέριμνα για αποφάσεις σε πιο σύντομο χρόνο.

“Συντομεύει η στιγμή που θα πάρουμε τις αποφάσεις μας”, μας επεσήμανε τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε πως έχουν κάνει επαφές με αρκετούς. Οι αρκετοί που αναφέρθηκε, είναι ο Βασίλης Κοσμόπουλος, που έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα και ο Βασίλης Τζαμουράνης, που συνεχίζει τις επαφές και τις συζητήσεις για τη συγκρότηση συνδυασμού. Ενα ακόμα όνομα, που έχει στα υπόψη του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο οποίος όμως δείχνει να αργεί το ξεκαθάρισμα των προθέσεών του.

Ο συνομιλητής μας διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο να επιβληθεί σε κάποια υποψηφιότητα και πως σε αυτή τη φάση συζητούν σκέψεις και στοχεύσεις, με στόχο ευρύτερες συνεργασίας στη βάση προγράμματος.

Στο τοπικό ΚΙΝΑΛ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον ΒασίληΤζαμουράνη, ενώ εξετάζουν και τις περιπτώσεις του Βασίλη Κοσμόπουλου και του Βαγγέλη Ξυγκώρου (αν δεν αργήσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του). Μας ξεκαθάρισαν πως αντίθετα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου η στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Μπουντρούκα είναι αδιαπραγμάτευτη, στο Δήμο Καλαμάτας τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά, αλλά και πιο πειστικά τη δεύτερη Κυριακή.

Οσον αφορά την κίνηση “Καλαμάτα 2030”, όπου υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις για την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξετάζεται η αυτόνομη εκλογική παρουσία στο Δήμο Καλαμάτας ενός τμήματος της κίνησης, με επικεφαλής πιθανότατα την αρχιτέκτονα Τόνια Κουζή. Η κάθοδος αυτή δεν σημαίνει υποχρεωτική στήριξη απ’ όλα τα μέλη της κίνησης, που είναι ελεύθερα να στηρίξουν ή και να μετάσχουν σε κάποιον άλλο συνδυασμό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER