Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 10:56

"Νέα Πελοπόννησος": Νίκη του Πέτρου Τατούλη με πλήρη κατάρρευση των ποσοστών του Δημήτρη Δράκου

Γράφτηκε από την
"Νέα Πελοπόννησος": Νίκη του Πέτρου Τατούλη με πλήρη κατάρρευση των ποσοστών του Δημήτρη Δράκου

Νίκη του Πέτρου Τατούλη με πλήρη κατάρρευση των ποσοστών του Δημήτρη Δράκου καταγράφηκε στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για μια ιστορική ήττα για τον Δημήτρη Δράκο, ο όποιος συρρίκνωσε τη δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά 77.000 λιγότερες ψήφους (περίπου 34% επί του συνόλου της δύναμης του 2006), στην συμβολική για την ηγεσία του κόμματος περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη Λακωνία, παραδοσιακό προπύργιο της ΝΔ, ο συνδυασμός του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 20 ποσοστιαίες μονάδες από τη δύναμη της το 2006, ενώ στην Αρκαδία ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης προηγείται με 28 μονάδες του αντίπαλου του. Στην Κορινθία ο υποψήφιος της αντιμνημονιακής ψήφου χάνει 11 ποσοστιαίες μονάδες από την δύναμη της ΝΔ το 2006, στην Αργολίδα 7 ποσοστιαίες μονάδες ακόμα και στην παλιά του νομαρχία της Μεσσηνίας, προσωπικό προπύργιο του ίδιου  και του προέδρου του κόμματος της ΝΔ, συρρικνώνει τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι της αριστεράς συντηρούν, σε ποσοστό που φτάνει το 90%, τις δυνάμεις που είχαν το 2006 με μια αναδιανομή, υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, που σε μερικές περιπτώσεις διπλασιάζει τα ποσοστά του.
Η δεξαμενή άντλησης ψήφων για τον δεύτερο γύρο είναι στεγνή για τον υποψήφιο της ΝΔ, ο οποίος  εξάντλησε τα περιθώρια του και έπιασε οροφή.
Το πρωτοποριακό εγχείρημα του Πέτρου Τατούλη να απευθυνθεί στην κοινωνία και να αντλήσει από εκεί τις μεγάλες του δυνάμεις, χωρίς πατρωνίες και δεκανίκια άλλων επιβραβεύθηκε από τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η ανεξάρτητη αυτή πρόταση ανοίγει νέες ελπίδες για το μέλλον.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου  έστειλαν το μήνυμα τους για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών της  7ης Νοεμβρίου, στηρίζοντας την συζήτηση που άνοιξε ο Πέτρος Τατούλης για μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Οι πολίτες της Πελοποννήσου αγνόησαν επιδεικτικά μια πολιτική συζήτηση που επιδιώχθηκε να τους παρασύρει σε βάρος του τόπου τους.  Η κομματική αντιπαράθεση των διλημμάτων από χθες τελείωσε. Οι μηχανισμοί εξάντλησαν την όποια τους εναπομείνασα ισχύ. Το μήνυμα των πολιτών που επέλεξαν να απέχουν από τις δημοκρατικές διαδικασίες ελήφθη. Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τα πρόσωπα και τα προγράμματα που θα υπηρετήσουν τον νέο θεσμό του Καλλικράτη, αποδεικνύοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών ήταν και είναι ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας.
Η πορεία της νίκης των πολιτών, που έχει αρχίσει να καταγράφεται εδώ και μήνες έστειλε χθες ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα. Η δύναμη της κοινωνίας να υπερβεί τα αναχώματα που ορισμένοι επιμένουν να στήνουν, έχει με πανηγυρικό τρόπο καταγραφεί.  Αυτό το μήνυμα θα γίνει πιο δυνατό την επόμενη Κυριακή και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την νέα προοπτική που ανοίγει για τον τόπο μας. Αυτήν την προοπτική που ανοίγει μόνον η συγκεκριμένη και συνεκτική πρόταση που ο Πέτρος Τατούλης κατέθεσε για τη Νέα Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η νίκη της 14ης Νοεμβρίου είναι νίκη των πολιτών της Πελοποννήσου. Είναι νίκη της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης. Είναι νίκη για την Πελοπόννησο.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος"


NEWSLETTER