Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 09:13

Ο Ι. Μπουντρούκας από την Καλαμάτα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου: “Επενδύσεις η πρώτη προτεραιότητα” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πελοποννήσου με προσέλκυση επενδύσεων έθεσε ως προτεραιότητα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μπουντρούκας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η οικονομική υστέρηση οφείλεται κυρίως στους πολιτικούς που ενώ υπόσχονται πολλά τελικώς πράττουν λίγα.

Στην αρχή της συνέντευξης που έδωσε χθες στην Καλαμάτα ο κ. Μπουντρούκας είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και ότι ταυτίζει την πολιτική με την προσφορά. Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η δυνατότητα ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Μπουντρούκας είπε ότι το πρόγραμμα της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας" δεν είναι έτοιμο και ότι θα διαμορφωθεί μετά από εξαντλητικό διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Σημείωσε ότι όλες οι προτάσεις θα είναι κοστολογημένες και ιεραρχημένες. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας για το φυσικό αέριο άφησε αιχμές κατά της περιφερειακής αρχής, επειδή δεν έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του ενεργειακού δικτύου που θα μείωνε σημαντικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην προοπτική του αεροδρομίου Καλαμάτας τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να ματαιώνονται πτήσεις εξαιτίας του "νέφους" των πυρηνελαιουργείων. Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων είπε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να απαντήσει για τις τεχνικές λύσεις του προβλήματος και ότι απλώς επισημαίνει την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα. Οταν ρωτήθηκε για τις μετεκλογικές συνεργασίες ανέφερε ότι αν επιτευχθούν θα γίνουν βάσει προγραμματικών συγκλήσεων.

“Αυτοδικαίως η Καλαμάτα θα βρεθεί στο κέντρο της πολιτικής μας, καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας”, είπε ο κ. Μπουντρούκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και παράλληλα τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν οι Πελοποννήσιοι περιφερειακή συνείδηση.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=igWmXrKiNw4}

Ολοκλήρωσε τον κύκλο της η περιφερειακή αρχή

Το μισό... ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας έδωσε το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στην Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μπουντρούκας. Το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ είχε... δουλειές και έτσι άφησε τον κ. Μπουντρούκα μόνο του να προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής να προτιμήσουν την “Πελοποννησιακή Συμμαχία” και όχι τα "πράσινα" στελέχη του ψηφοδελτίου Τατούλη.

"Η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, είναι εννιά χρόνια στην Περιφέρεια, έχει μετρήσιμα αποτελέσματα που τα βλέπουμε. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι ικανοποιητικά. Αυτή είναι η διαφοροποίηση λοιπόν και θεωρούμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα". Με αυτά τα λόγια απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μπουντρούκας, όταν η "Ε" τον ρώτησε γιατί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς να επιλέξει σε αυτές τις εκλογές την “Πελοποννησιακή Συμμαχία” αντί να ψηφίσει όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις την Ντίνα Νικολάκου ή τον Γιάννη Αργυράκη που θα είναι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.

Ομως από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Μπουντρούκα στην Καλαμάτα δεν απουσίαζαν μόνο οι "πράσινοι" υποψήφιοι του κ. Τατούλη, αλλά και οι δύο από τους τρεις υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα στη συνέντευξη παρών ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Αλευράς, ενώ απουσίαζαν οι Μενέλαος Γερονικολός και Γιάννης Διονυσόπουλος. Οταν η "Ε" ρώτησε για την απουσία των δύο υποψηφίων βουλευτών ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Αντώνης Τσώνης είπε ότι έχουν... δουλειές, ενώ ο κ. Μπουντρούκας εξέφρασε την άποψη ότι τον στηρίζουν.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τον κ. Αλευρά ήταν ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης και το τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσαπόγας.

Θ.Λ.