Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 14:30

"Καλαμάτα Τόπος Ζωής" με επικεφαλής την Τόνια Κουζή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
"Καλαμάτα Τόπος Ζωής" με επικεφαλής την Τόνια Κουζή (βίντεο)

Οι βασικές αρχές του συνδυασμού "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό Τόνια Κουζή παρουσιάστηκαν σήμερα στον πολυχώρο “Νηπιαγωγείο”.

Η ομάδα πρωτοβουλίας του συνδυασμού, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα τεθούν και υποψήφιοι είναι:

Βασίλης Παπαευσταθίου (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ), Γιώργος Λαζαρίδης (αθλητής τένις με αμαξίδιο), Δρ. Βασίλης Πουλόπουλος (μηχανικός Η/Υ κα ιπληροφορικής), Ηλίας Καλφακάκος (οικονομολόγος), Ανδρέας Ζαγάκος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κώστας Ανδριανόπουλος (ξενοδοχειακός υπάλληλος), Ευδόκιμος Φρέγκογλου (ιδιωτικός υπάλληλος), Μιχάλης Δημητρακόπουλος (φυσικός), Μαρία Φλώρου (καθηγήτρια αγγλικών, Νίκος Γιουρτούμας (Ιατρός Καρδιολόγος), Άρις Κορομηλάς (ιδιωτικός υπάλληλος), Φιλάρετος Βούρκος (ελεύθερος  επαγγελματίας), Θεανώ Καραθανάση ιδιωτική υπάλληλος), Γιώργος Κόντος (ελεύθερος  επαγγελματίας), Ευρυδίκη Εξαρχάκου (καθηγήτρια Γαλλικών), Δημήτρης Κουτσούκος (δημόσιος υπάλληλος), Μαρίνα Λαντζούνη (βιολόγος - ωκεανογράφος), Κάλλια Ταβουλάρη (καθηγήτρια Γαλλικών), Κώστας Μπαρούνης (μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής), Στέλλα Μπέλου ιδιωτική υπάλληλος, Θοδωρής Μάλλωσης (ελεύθερος  επαγγελματίας), Μοχ Ελμαράσι (ιδιωτικός υπάλληλος), Βασίλης Κουμανάκος (ελεύθερος  επαγγελματίας).

Η παρουσίαση του "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" στον πολυχώρο "Νηπιαγωγείο" ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, στο οποίο τα μέλη της ομάδας αυτοπαρουσιάζονταν δίνοντας παράλληλα με τίτλους το όραμά τους για το Δήμο Καλαμάτας. Στη συνέχεια η κ. Κουζή παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυασμού, τονίζοντας την κομματική ανεξαρτησία και την πολυσυλλεκτικότητά του. Η υποψήφια δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή της κατάστασης του Δήμου Καλαμάτας, με στόχο να καταρτιστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η κ. Κουζή και ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου διευκρίνισαν ότι το "Καλαμάτα 2030" λειτούργησε ως μήτρα του συνδυασμού, αλλά σε καμία περίπτωση ο "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" δεν αποτελεί μετεξέλιξη του μητρικού πολιτιστικού φορέα. Είπαν επίσης ότι κάποια μέλη του "Καλαμάτα 2030" θα πολιτευτούν με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, ενώ άλλα θα συμμετέχουν μόνο στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα:

"Η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποί της, εκείνοι που πασχίζουν καθημερινά προσφέροντας αθόρυβα σημαντικό έργο στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεών της, που κοινό στόχο έχουν μια Καλαμάτα ανθρώπινη, βιώσιμη και γοητευτική, μια πόλη με ευτυχισμένους πολίτες.

Το μέλλον δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και όλοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον της δικής μας πόλης να βασίζεται στην αξιοκρατία, στην δημιουργικότητα, στις ίδιες ευκαιρίες προς όλους, στην αλληλεγγύη, στην ατομική ευθύνη, στην αυτοκριτική, στον αειφορικό σχεδιασμό, στην εξωστρέφεια.
Σε αυτό το μέλλον προσβλέπουμε.

Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αν εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποί της πόλης, δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε και δεν προσπαθήσουμε για αυτό. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που έχουν την υποχρέωση να παρεμβαίνουν στα γεγονότα και να καθορίζουν την ιστορία, ως φορείς και υποκείμενά της.
Η προσπάθεια για να γίνει η Καλαμάτα μια βιώσιμη πόλη δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλώς υποχρέωση. Είναι η αυτονόητη ανάγκη οποιουδήποτε θέλει να ζει σε μια πόλη που δεν θα του είναι βάρος, άλλα πεδίο δημιουργίας.
Η προσπάθεια αυτή ξεκινά από τους πολίτες της πόλης και μόνο μέσω αυτών μπορεί να γίνει πράξη. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους ανιδιοτελείς στόχους μας, όπως αυτοί περιγράφονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη .
Η παράταξη θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία των πολιτών. Με την υπογραφή αυτής της διακήρυξης, σηματοδοτείται η αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε χωριό και γειτονιά με κατεύθυνση την συνειδητοποίηση και τη συστράτευση.
Η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη και δεν εντάσσεται στις τάξεις κανενός κόμματος. Βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας και του διαλόγου, συνομιλεί και υποδέχεται όσους δημοκρατικούς ανθρώπους υπογράφουν την διακήρυξη και δεσμευονται ότι θα συστρατευθούν κάτω από τον κοινό σκοπό, δεν θα εκτεθούν μεμονωμένα, αυτοδιοικητικά ή κομματικά σε άλλους χώρους και κόμματα, και θα πορευτούν με τις ίδιες αρχικές αξίες και ιδανικά ώστε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να διεκδικήσουν την νίκη, με επικεφαλής την Τόνια Κουζή.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Υπηρετούμε τα συμφέροντα μόνο του πολίτη της Καλαμάτας και κανενός άλλου.
Υπακούμε μόνο στην δημοκρατικά εκφρασμένη επιθυμία των πολιτών της Καλαμάτας και σε κανένα πολιτικό ή επιχειρηματικό κέντρο εξουσίας.
Δεν συναλλασσόμαστε με κανέναν για θέσεις, αξιώματα και έργα. Οδηγός μας είναι μόνο η αξιοκρατία.
Συνομιλούμε και συνεργαζόμαστε με όλους όσους διαθέτουν τις ίδιες αξίες και αρχές όπως αυτές περιγράφονται στην διακήρυξη, με την προαίρεση σκοπός τους να είναι αποκλειστικά το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της.
Πιστεύουμε στη δύναμη της διεπιστημονικότητας, της συνεργασίας και του διαλόγου.
Αναγνωρίζουμε το εφήμερο του ρόλου μας.

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ

Ονειρευόμαστε μια πόλη για όλους που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους
Στοχεύουμε σε μία πόλη που θα έχει ως υψηλά ιδανικά την παιδεία και τον πολιτισμό
Φροντίζουμε για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα τις πιο αδικημένες.
Εισάγουμε διαφανείς διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.
Χρησιμοποιούμε στο έπακρο κάθε διαθέσιμη τεχνολογία και μένουμε πάντα συγχρονισμένοι με τις εξελίξεις.
Συντονίζουμε πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο ώστε όσο περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν ευκαιρίες απασχόλησης & δημιουργίας.
Σχεδιάζουμε λεπτομερώς πριν προτείνουμε και πριν υλοποιήσουμε.
Διανέμουμε με σύνεση και σχέδιο τους πόρους της πόλης και εξορθολογίζουμε δαπάνες και έσοδα.
Είμαστε κάθε μέρα δίπλα στους συμπολίτες μας χωρίς αποκλεισμούς
Διευκολύνουμε με κάθε τρόπο την καθημερινότητά τους.
Διαμορφώνουμε μια πόλη προσβάσιμη από όλους.
Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την παρακαταθήκη των προηγούμενων διοικήσεων και συνεχίζουμε το έργο τους με τις οποίες απαραίτητες προσαρμογές.

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ

Κατευθυνόμαστε στο μέλλον με πυξίδα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσβασιμότητα, με αξίες τον πολιτισμό και την παιδεία, με όραμα που συγκροτεί την κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές, στο μέλλον που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.
Συμμετέχουμε, Συναποφασίζουμε, Διεκδικούμε, Δρούμε, Δημιουργούμε".


NEWSLETTER