Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 09:03

Μάκαρης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου: “Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν επιστημονικής ενασχόλησης και όχι copy paste” (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μάκαρης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου: “Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν επιστημονικής ενασχόλησης και όχι copy paste” (βίντεο)

 

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινίασε χθες βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επί της οδού Παν. Καίσαρη 27.

Στον χώρο του εκλογικού κέντρου, αλλά και στον δρόμο μπροστά από αυτό, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος που συναντήθηκε με τον Μ. Μάκαρη, εκφράζοντας τη στήριξή του στη νέα του προσπάθεια να αναλάβει τις τύχες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην ομιλία του ο κ. Μάκαρης χαρακτήρισε τις επικείμενες δημοτικές εκλογές κρίσιμες για την πορεία της Καλαμάτας, ενώ επιτιθέμενος στη δημοτική αρχή τόνισε πως εμφανίζει εδώ και καιρό “σημάδια διάλυσης” αναφέροντας ως παράδειγμα τις αρκετές απουσίες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “με κίνδυνο να μην μπορούν να περάσουν σημαντικά θέματα”.

Εκανε λόγο για ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων χωρίς προγραμματικό πλαίσιο επισημαίνοντας ότι η δική του παράταξη όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ενεργή παρουσία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις από τη δική της δημιουργική σκοπιά. Επεσήμανε ότι η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” έχει πρόγραμμα ήδη έτοιμο από το 2014, που συνεχώς επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται. “Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν επιστημονικής ενασχόλησης και όχι copy paste” είπε ο κ. Μάκαρης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση της παράταξής του απέναντι στο πρόβλημα των πλημμυρών, το οποίο, όπως είπε, είχε επισημανθεί πριν τα καταστροφικά φαινόμενα του 2016, ενώ τόνισε πως ακόμα οι γενεσιουργοί αιτίες παραμένουν άλυτες.

Επανερχόμενος στο θέμα των αντιπάλων παρατάξεων είπε ότι “στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή έμεινα μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια και τεχνάσματα προσωπικής προβολής, αλλά και από αλαζονικές πρακτικές. Αλλοι επιδιώκουν χρίσματα από κόμματα, άλλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι χωρίς να είναι και άλλοι είναι αυτοδιοικητικοί κομήτες”, ενώ για τη δική του παράταξη υπογράμμισε πως είναι “χωρίς εξαρτήσεις με μοναδική αναφορά τους δημότες”.


NEWSLETTER