Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 22:10

Με "γαλάζια πούλμαν" και οδηγό τον Γ. Μανώλη, εργατοπατέρες ψαρεύουν αριστερά για Δράκο

Γράφτηκε από την
Με "γαλάζια πούλμαν" και οδηγό τον Γ. Μανώλη, εργατοπατέρες ψαρεύουν αριστερά για Δράκο

Εχοντας εξαντλήσει τη δυναμική του, ο Δημήτρης Δράκος προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά ψήφους από τους σχηματισμούς της Αριστεράς, με τα "αντιμνημονιακά" δεκανίκια περιφερόμενων συνδικαλιστών της ΝΔ με επικεφαλής τον τ. βουλευτή Γιάννη Μανώλη. Για μια ακόμη φορά ο εκλεκτός της ηγεσίας "κρύβεται" πίσω από το κομματικό όχημα που… στρίβει κατά περίπτωση. Μπορεί ο Γιάννης Μανώλης να κόπηκε από την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να υποστηριχτεί ο "αυτοδιοικητικός" Δ. Δράκος, αλλά χθες έπαιξε το ρόλο του… υποψηφίου περιφερειάρχη καθώς εμφανίζεται ως ο κατ’ εξοχήν "αντιμνημονιακός" παράγοντας του κόμματος.
Ο κ. Μανώλης πάτωσε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Βασίλη Κικίλια στην Αττική, καθηλώνοντας στη συγκεκριμένη Περιφέρεια το ποσοστό της ΝΔ στο 20,5%. Χθες όμως έφτασε επικεφαλής ομάδας συνδικαλιστών που γέμισαν ένα λεωφορείο, για να "πλασάρουν" στους ψηφοφόρους της Αριστεράς τον Δ. Δράκο ως… αντιμνημονιακό σωτήρα. Εξάλλου, σήμερα εκστρατεύει στο Αργος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χθες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε… τουρ σε Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα.
Με πρακτικές που προκαλούν πλέον θυμηδία για την πολιτική ασυνέπεια και την παλαιοκομματική νοοτροπία, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβει την ανησυχία της για την τύχη του Δ. Δράκου στο δεύτερο γύρο.
Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Δράκος στις 29 Ιουλίου δήλωνε "είμαι καθαρά αυτοδιοικητικός" και πρόσθετε ότι "με τις πράξεις μου και την πολιτική μου πορεία το έχω αποδείξει αυτό το πράγμα". Ως "καθαρά αυτοδιοικητικός" όμως, έχασε στη Μεσσηνία 18.000 ψήφους σε σχέση με το 2006 - αποδεικνύοντας πως όχι μόνον δεν πείθει, αλλά έχει κουράσει τους πολίτες με την άνευ αντικρίσματος αυτοδιοικητική ρητορεία του εδώ και 14 χρόνια.
Το σοκ του πρώτου γύρου των εκλογών ενεργοποίησε όλους τους γνωστούς μηχανισμούς προκειμένου να "υποστυλωθεί" ο κ. Δράκος, ο οποίος χρειάζεται πλέον τις ψήφους των σχηματισμών της Αριστεράς και τον... επαναπατρισμό ψηφοφόρων από το χώρο της Κεντροδεξιάς που έδειξαν προτίμηση στον Πέτρο Τατούλη.
Η πρώτη απόπειρα εκδηλώθηκε χθες επισήμως, με τρόπο που θυμίζει κινηματογραφική κωμωδία - καθώς οι συνδικαλιστές της ΝΔ επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και έκαναν... απόβαση στην Πελοπόννησο. Κίνηση η οποία τελικά κινδυνεύει όχι μόνο να μην έχει αποτέλεσμα, αλλά και να διώξει κόσμο που αντιλαμβάνεται ότι επιχειρείται υποκλοπή της ψήφου του με θεατρινισμούς, από τους έχοντες συνευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας. Η εκστρατεία επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ με τη… συνάντηση των λεωφορείων στην Τρίπολη, όπου θα τα περίμενε ο Δ. Δράκος.
Ενώ όμως οι μηχανισμοί της ΝΔ κλείνουν το μάτι στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, έχουν πέσει επίσης και… ξεσκονίζουν τα εκλογικά τμήματα ένα ένα, προκειμένου να εντοπίσουν τις διαρροές και να... επαναπατρίσουν ψήφους με ρουσφέτια, υποσχέσεις αλλά και πιέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική επιβολής του Δ. Δράκου στη θέση του περιφερειάρχη γυρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρακτικές του μακρινού παρελθόντος - και μάλιστα με τον πλέον ακραίο τρόπο.


NEWSLETTER