Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 08:26

Ο Αλευράς περιμένει τους φορείς για το λιγνιτωρυχείο

Γράφτηκε από την

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δεν έχει άποψη για τη δημιουργία των λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης και περιμένει τις απαντήσεις των επιστημονικών φορέων, που όμως ακόμα δεν έχουν έρθει, παρότι έχουν περάσει 3 μήνες. Επίσης δεν γνωρίζει αν έχουν κατατεθεί οι απόψεις των κομμάτων και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όπως έχουν ζητηθεί.
Τις απαντήσεις αυτές έδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά.
«Ως Π.Ε. Μεσσηνίας έχουμε ευθυγραμμιστεί με την απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου», απάντησε ο κ. Αλευράς και είπε πως «περιμένουμε τις απαντήσεις από τους φορείς» (από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και το ΕΜΠ). Ανέφερε ότι αυτά τα επιστημονικά δεδομένα και η κοινωνική διάσταση του θέματος θα συνυπολογιστούν και θα βγει το τελικό αποτέλεσμα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «κανένας δεν έχει τοποθετηθεί κατά ή υπέρ της μονάδας», παρά την επισήμανσή μας ότι ήταν αρνητική η απάντηση του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη. Συμφώνησε, ωστόσο, ότι όλες οι απόψεις είναι αρνητικές για τα λιγνιτωρυχεία, εκτός από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Π.Ε. Μεσσηνίας, που δεν έχουν εκφράσει άποψη.
Ενημέρωσε ότι «δεν έχουν έρθει ακόμα οι απαντήσεις (από τους επιστημονικούς φορείς), γι’ αυτό ζητάμε νέα δίμηνη παράταση», και δήλωσε πως δε γνωρίζει αν έχουν έρθει οι απόψεις - απαντήσεις των κομμάτων και του Αντ. Σαμαρά.