Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 16:03

Παρέμβαση για την υπολειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση για την υπολειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά

«Από 2 Ιανουαρίου μέχρι 15 Ιουνίου θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου καθημερινά και από τις 16 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου επίσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη». Με αυτήν την ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα στα Φιλιατρά ενημερώνει τους πελάτες και τους συναλλασσόμενους πως το υποκατάστημα θα υπολειτουργεί και ίσως αυτό να προαναγγέλλει και το οριστικό του κλείσιμο.

Για μία ακόμα φορά το κράτος έρχεται να στερήσει από τους κατοίκους μίας επαρχιακής περιοχής, στο Δήμο Τριφυλίας, υπηρεσίες, υποδομές, και να τους ταλαιπωρήσει όσον αφορά την εξυπηρέτησή τους από το Τραπεζικό Σύστημα. Και αυτό γιατί πριν λίγο διάστημα είχε κλείσει και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και δεν γνωρίζουμε τι έχει σειρά.

Η περιοχή της Τριφυλίας είναι τόσο τουριστική, όσο και αγροτική, και η υπολειτουργία του υποκαταστήματος μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε και το προσωπικό, το οποίο σίγουρα θα μειωθεί. Η τοπική κοινωνία έχει στηρίξει δεκαετίες το συγκεκριμένο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ως ανταπόδοση η διοίκησή της θα πρέπει να σκεφτεί και πάλι την απόφασή της και να προχωρήσει σε ανάκλησή της, σκεπτόμενη την ταλαιπωρία των πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα, σε μία μάλιστα δύσκολη και ιδιαίτερα ρευστή από οικονομικής πλευράς περίοδο.

Πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο της τράπεζας και η εταιρική κοινωνική ευθύνη της; Διαφορετικά μήπως πρέπει όλοι οι συναλλασσόμενοι να αντιδράσουν και να προβούν σε «εμπάργκο» προς την τράπεζα, διακόπτοντας κάθε συναλλαγή μαζί της και επιλέγοντας κάποια άλλη τράπεζα;

Μήπως έτσι υπάρξει αλλαγή στην απόφαση της διοίκησης;

 

Αγγελος Χρονάς

Ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας


NEWSLETTER