Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 08:46

Αρχές και θέσεις παρουσίασε ο Αθανασόπουλος: Προτεραιότητα σε ασφάλεια, πρωτογενή τομέα και τουρισμό

Γράφτηκε από τον
Αρχές και θέσεις παρουσίασε ο Αθανασόπουλος: Προτεραιότητα σε ασφάλεια, πρωτογενή τομέα και τουρισμό

 

Η εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, καθώς και η καθημερινότητα αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής που σχεδιάζει για τον Δήμο Μεσσήνης ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος παρουσίασε χθες το βράδυ, στην αίθουσα “Ρόδον” τις προγραμματικές αρχές του συνδυασμού του “Δύναμη Δημιουργίας”.

Παράλληλα, ο Γ. Αθανασόπουλος επέκρινε σφοδρά τη δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη, στην οποία καταλόγισε ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, αλλά και “ημιμάθεια της αλαζονίας”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ότι επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του δήμου και “να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτού του τόπου”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Θέλουμε έναν Δήμο Μεσσήνης δυνατό και δημιουργικό, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να επενδύσεις αξιοποιώντας το τουριστικό και πολιτιστικό μας απόθεμα, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον”.

Ο Γ. Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στον συνδυασμό του μίλησε για “ένα ευρύ και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με μοναδικό γνώμονα την αξιοκρατία, την τοπική συναντίληψη, την κοινωνική αναγνώριση, την ανθρώπινη ποιότητα, το ήθος και τη διάθεση προσφοράς. Δημιουργούμε έναν συνδυασμό που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα του δήμου, ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία, τη γνώση, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του μέλλοντος” σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αποτελεί επιλογή του “η συνεργασία και η σύνθεση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου” και στόχο του “η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων, όλων των πολιτικών, κοινωνικών και επαγγελματικών χώρων”.

ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ

Σε τρεις “βασικούς πυλώνες” αναφέρθηκε ο Γ. Αθανασόπουλος παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του για τον Δήμο Μεσσήνης, με πρώτον την “αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας”.

“Για εμάς η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους δημότες αποτελεί πρώτη, βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Μεσσήνης, “όσο κι αν κάποιοι θέλουν να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ασφάλειας στην καθημερινότητα. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά για μερικά ψηφαλάκια. Δεν πουλάμε και δεν αγοράζουμε ευαισθησία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου” σημείωσε, προσθέτοντας: “Τα μέτρα που θα προτείνουμε, αλλά και θα εφαρμόσουμε αύριο, ως δημοτική αρχή, θα ξεκινούν από την απαίτηση αύξησης της αστυνόμευσης από την Ελληνική Αστυνομία, θα υποβοηθούνται από μια καθημερινά παρούσα Δημοτική Αστυνομία, θα συμπληρώνονται μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και θα ολοκληρώνονται με πολιτικές ένταξης ευπαθών ομάδων”.

Η ανάπτυξη, με δράσεις στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό, αποτελεί -είπε ο Γ. Αθανασόπουλος- τον δεύτερο πυλώνα της πολιτικής του, διευκρινίζοντας ότι “αναφερόμαστε, τόσο στην οικονομική, όσο και στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου”. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει μέσα από τη μέριμνα για την ενίσχυση όλων των παραγωγικών τάξεων, καθώς “χρειάζονται μέτρα ανακούφισης αλλά και κίνητρα για τον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον εργάτη”. Βασικός πυλώνας, συνέχισε ο Γ. Αθανασόπουλος, “είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα (...) με σχέδιο και πρόγραμμα”, ανακοινώνοντας τη δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης. Παράλληλα δεσμεύτηκε για τη βελτίωση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι αποτελεί τον άλλο πυλώνα για την ανάπτυξη του τόπου, τονίζοντας ότι “ο Δήμος της Μεσσήνης δεν είναι τόπος διέλευσης αλλά αποτελεί προορισμό, ο οποίος δεν στερείται σε τίποτα από τους όμορους δήμους. Κάθε δημότης, κάθε επισκέπτης αλλά και κάθε πιθανός επενδυτής πρέπει να έχει πλέον ξεκάθαρη αντίληψη για το δήμο μας”.

Η καθημερινότητα, συνέχισε ο Γ. Αθανασόπουλος, αποτελεί τον τρίτο πυλώνα στον σχεδιασμό του, μέσα από την “εμπέδωση μιας νέας αντίληψης στην καθημερινή λειτουργία του δήμου. Η κατάκτηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα αντανακλάται στην καθημερινότητα του δημότη”. Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στη λειτουργία του δήμου αυτού καθεαυτού -τόσο στις υπηρεσίες του, όσο και στα βουλευόμενα όργανά του.

Μίλησε επίσης για την καθαριότητα η οποία “δεν μπορεί να περιορίζεται στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά απαιτείται η επανεκκίνηση του προγράμματος ανακύκλωσης το οποίο έχει εγκαταλειφθεί, καθώς και η έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και αποκατάσταση της ανοικτής πληγής στα «Λιμενικά»”. Αναφορά έκανε ακόμα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το ξεμπλοκάρισμα των βιολογικών καθαρισμών σε Πεταλίδι και Αίπεια, όπως και την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών στις ίδιες περιοχές. Αναφέρθηκε ακόμα στην κοινωνική φροντίδα, όπως επίσης και στη χρήση κάθε νέου τεχνολογικού μέσου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου, κι ακόμα στην “επίβλεψη, φύλαξη και λήψη μέτρων για τη διατήρηση της καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, την προστασία και τον εμβολιασμό των αδέσποτων, την προστασία από τον βανδαλισμό των παιδικών χαρών και του δημοτικού φωτισμού”.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Σκληρή ήταν η κριτική που ο Γ. Αθανασόπουλος άσκησε στη σημερινή δημοτική αρχή Μεσσήνης, η οποία “πήγε τον τόπο πίσω” όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, κατηγορώντας της ότι εγκατέλειψε τα χωριά και σημειώνοντας, παράλληλα: “Καμία μεγάλη παρέμβαση δεν υλοποίησε, προγραμματισμένες  παρεμβάσεις ματαιώθηκαν, άλλες παραμένουν στάσιμες, ενώ επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας με δανεικά. Υποσχέθηκαν, προεκλογικά, φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και στουρνάρια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα σε ό,τι υποσχέθηκαν. Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο της δημοτικής αρχής και συνεχίζουν να μιλούν για το μέλλον, για το παρόν τίποτα. Για να συγκαλύψουν την αποτυχία τους και γνωρίζοντας ότι σήμερα οι δημότες της Μεσσήνης θα δώσουν βροντερό “παρών”, πανικόβλητοι έσπευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με πληρωμένες καταχωρίσεις να δώσουν πίνακες με έργα που… θα εκτελεστούν και… θα δημοπρατηθούν… κάποτε και… εφόσον. Για αυτά που εκτελούνται αναφορά καμία, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Η  απόγνωση τους οδήγησε στη λήψη δανείου για να εκτελέσουν έργο ανάπλασης το οποίο θα πληρώσουμε όλοι μας ακριβά. Δεν ξεγελούν όμως κανέναν. Ολοι έχουμε πλέον καταλάβει”.

Οπως υποστήριξε δε, η τωρινή δημοτική αρχή “κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο παριστάνοντας άλλοτε τον υποτακτικό του κάθε παράγοντα και άλλοτε λεονταρίζοντας. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους, με κολλητούς και κολλητές αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι πολιτευτές της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με γραπτό μήνυμά του χαιρέτισε την υποψηφιότητα.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER