Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 09:02

Υποψηφιότητες και κόσμο έδειξε η Οικονομάκου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Υποψηφιότητες και κόσμο έδειξε η Οικονομάκου (βίντεο)

Παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα του πολυχώρου, όπου έγινε η παρουσίαση των αρχών του προγράμματός της και των πρώτων υποψηφίων συμβούλων, η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου εξέφρασε την πίστη “ότι βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας άλλης εποχής για την πόλη μας, που σηματοδοτείται από την ανάγκη αλλαγής σε αντιλήψεις και πρόσωπα”.

Συγκινημένη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ότι δεν υποστηρίζει “το μοντέλο διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στο δήμαρχο” και ανέφερε πως θα θεωρεί τον εαυτό της επιτυχημένη δήμαρχο “αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εγώ απλώς να συντονίζω τις πρωτοβουλίες και δράσεις των συνεργατών μου, υπηρεσιακών και αιρετών, μέσα βέβαια στο προγραμματικό πλαίσιο που έχει τεθεί”.

Κάλεσε όλους τους συνδυασμούς να καταθέσουν αναλυτικές προτάσεις για όλα τα ζητήματα του δήμου και τους ζήτησε να τις συζητήσουν δημόσια πριν από τις εκλογές.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα - ξεκινάμε” επεσήμανε ότι φιλοδοξούμε να αφήσουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα στα πράγματα και διεκδικούμε για τον συνδυασμό μας τον τίτλο της συγκροτημένης, με βαθιά αίσθηση καθήκοντος και υπευθυνότητας, ομάδας. Δεν θέλουμε να ανακυκλώσουμε το παρελθόν, γιατί τότε μπορεί να υποθηκεύσουμε το μέλλον”. Ανέφερε πως υπηρετεί “από θέσεις ευθύνης το θεσμό επί 12 χρόνια και έτσι σήμερα ο κάθε δημότης είναι σε θέση να αξιολογήσει το χαρακτήρα και το έργο μου. Πάντοτε ενεργούσα χωρίς κομματικές, κοινωνικές ή επαγγελματικές ταμπέλες. Με ενδιέφερε ο άνθρωπος και όχι η ιδιότητά του”.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι “το δημοτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις με άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρωταρχική επιδίωξή μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου, η δίκαιη κατανομή πόρων και η ανάδειξη των χαρακτηριστικών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας, κάθε γειτονιάς. Η πρώτη υπηρεσία του δήμου που θα ενισχυθεί και θα αναδιοργανωθεί θα είναι αυτή που έχει επιφορτιστεί με τον τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Οι κύριοι πυλώνες ανάπτυξης του δήμου μας, που είναι ο τομέας του πολιτισμού και του τουρισμού, θα προσεχθούν ιδιαίτερα”.

Δήλωσε πως θα αξιοποιήσει “τα εργαλεία που δίνει ο “Κλεισθένης”, κυρίως για τη λειτουργία επιτροπών διαβούλευσης και λαϊκών συνελεύσεων”, ενώ για την απλή αναλογική παρατήρησε πως “παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για σκοπιμότητα του μέτρου και επειδή ποτέ δεν υιοθέτησα το μοντέλο του δημάρχου απόλυτου άρχοντα, δεν είμαι ισοπεδωτικά αρνητική και κάθετα απορριπτική στη λογική των καινοτομιών του νέου νόμου”. Τάχθηκε “ανεπιφύλακτα υπέρ της τουριστικής μόνο χρήσης του λιμανιού μας” και δήλωσε πως “θα καταβληθεί προσπάθεια για ολοκληρωτική ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού των δημοτικών υπηρεσιών, με στόχο τη διευκόλυνση λειτουργίας και αποδοτικότητάς τους”.

Οσον αφορά έργα και προτεραιότητες, αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στην “ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων όπως η Αρχαία Θουρία, των θρησκευτικών μας μνημείων, την προβολή του Κάστρου της Καλαμάτας, την ενίσχυση της φυσιογνωμίας του Ιστορικού Κέντρου, τα ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής προβολής μας, την επιδίωξη υλοποίησης της παλιάς πρότασης για ίδρυση Κέντρου Μελετών της Επανάστασης του 1821, την προώθηση του ναυταθλητικού τουρισμού, τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού για την ανάληψη πολιτιστικών δράσεων διεθνούς εμβέλειας, την παροχή υποστήριξης στη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων σε αθλήματα καταδύσεων, ανεμοπτερισμού, θαλάσσιου μαραθωνίου κ.λπ., την προβολή και υποστήριξη των τοπικών μας προϊόντων”. Είπε, ακόμα, ότι “στις προθέσεις μας είναι να παλέψουμε για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Αγία Τριάδα και την κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου”. Εκτίμησε ότι “το κυκλοφοριακό είναι ένα ζήτημα που θέλει επανασχεδιασμό, κυρίως στην προοπτική διασφάλισης χώρων στάθμευσης και ενίσχυσης των γραμμών αστικής συγκοινωνίας” και δήλωσε “αρνητική στη λειτουργία τραμ στην πόλη, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις οικονομικής βιωσιμότητας του εγχειρήματος, αλλά και γιατί οι οδικοί μας άξονες είναι υπερφορτωμένοι κυκλοφοριακά με την παράλληλη χάραξη των ποδηλατοδρόμων”.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην επανεκτίμηση του σχεδιασμού του ποδηλατοδρόμου, τη δημιουργία υδατοδρομίου, την ανάδειξη παραθαλάσσιου πάρκου, τη σύνταξη ειδικής μελέτης για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου μέχρι τη Μ. Μαντίνεια, την ιδιαίτερη μέριμνα για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ρυθμίζει τις χρήσεις γης και τις πράξεις εφαρμογής των περιοχών Βέργας και Μ. Μαντίνειας, την κοινωνική μέριμνα, το Δημοτικό Ιατρείο, Φαρμακείο, Εστιατόριο και Παντοπωλείο.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε ότι “σαν νέα δημοτική αρχή, θα λειτουργήσουμε συνεργατικά με τις άλλες δημοτικές ομάδες και πρόσωπα. Νομίζω ότι είναι καιρός πλέον (οι κίνδυνοι της εποχής μας το επισημαίνουν σε όλα τα επίπεδα) να κλείσουν οι κύκλοι των αρνήσεων σε προγραμματικές συγκλίσεις και δεσμεύσεις και να περάσουμε στην εποχή των συναντιλήψεων, για το καλό του τόπου μας. Εννοείται ότι παρονομαστής όλων αυτών των διαβουλεύσεων θα πρέπει να είναι το εφικτό και χρήσιμο και όχι το στείρα αντιπολιτευτικό και αποκλειστικά επικοινωνιακό. Είναι ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά εμείς θα το επιχειρήσουμε. Και ο κόσμος θα διακρίνει μέσα από τις ενέργειές μας την αλήθεια και σοβαρότητα των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουμε. Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, σε μία καλύτερη πόλη για όλους μας”.

Την κ. Οικονομάκου προλόγισε ο Απόστολος Ιακώβου, που όπως είπε η υποψήφια δήμαρχος, είναι ο υπεύθυνος και συντονιστής του προεκλογικού αγώνα - αντιπτέραρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΟΙ 22 ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι 22 πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού της που ανακοίνωσε η Μ. Οικονομάκου, είναι οι:

1) Αργυρόπουλος Γεώργιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής - πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ – προπονητής ποδοσφαίρου.

2) Ατέσης Γεώργιος ελεύθερος επαγγελματίας - εργολάβος ηλεκτρολόγος.

3) Γαλέα Κυριακή πτυχιούχος ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθηνών - Διοίκησης Επιχειρήσεων.

4) Γκιούλος Νικόλαος ιατρός παθολόγος - διευθυντής Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης.

5) Γκλεγκλέ Ελένη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - διευθύντρια Λυκείου Θουρίας.

6) Εξερτζόγλου Ελένη ιατρός αναισθησιολόγος - επιμελήτρια Α’ ΓΝΝΚ.

7) Ζαφειρόπουλος Ιωάννης αστυνόμος - πρόεδρος Ενώσεως Αστυνομικών Μεσσηνίας.

8) Καντέλης Γεώργιος ιδιωτικός υπάλληλος - Καπνοβιομηχανία Καρέλια.

9) Καπόγλη Αγγελική ιατρός μικροβιολόγος - επιμελήτρια Α’ ΓΝΝΚ.

10) Καραμπάτσου Βίκυ επιχειρηματίας.

11) Καράμπελας Θάνος δικηγόρος - νομικός σύμβουλος ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

12) Καρύδη-Κοτσιόλεκ Σάρα - Αντριάννα έμπορος.

13) Κεράνη Μερσίνη πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών - εκπαιδευτικός Ι.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας.

14) Κλάδης Παύλος συνταξιούχος υπουργείου Οικονομικών - πρόεδρος Συλλόγου Επτανησίων Νομού Μεσσηνίας.

15) Κοντογεώργης Ηλίας μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού.

16) Μανδηλάρη Μαριάννα πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών - προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής.

17) Μενούνος Νικήτας πυροσβέστης - πρόεδρος Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας.

18) Μπαρούνη Αικατερίνη ιδιωτική υπάλληλος.

19) Μπόμπολης Χαράλαμπος επιχειρηματίας.

20) Σπυρόπουλος Γεώργιος στρατιωτικός Αεροπορίας

21) Τζάνου Κωνσταντίνα δικηγόρος

22) Χαντζόπουλος Γεώργιος στρατιωτικός Αεροπορίας


NEWSLETTER