Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 07:54

Δήμος Καλαμάτας: Ντίντα και Μπασακίδης με Βασιλόπουλο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Υποψήφιοι σύμβουλοι με τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο θα είναι στις εκλογές του Μαΐου, όπως αναμενόταν, η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης.

Η ανακοίνωση της στήριξης και της συμμετοχής τους έγινε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”.

“Είναι συνεργάτες που έχουν προσφέρει πολλά στο δήμο μας”, είπε ο Θαν. Βασιλόπουλος και σημείωσε: “Είναι ενεργοί πολίτες με γνώση και εμπειρία, που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο δήμο και τους δημότες. Είναι άνθρωποι καταξιωμένοι για τη δράση και την προσφορά τους, στην τοπική κοινωνία και στη συνείδηση των συμπολιτών μας”.

Κλείνοντας, τους ευχαρίστησε “για την κοινή μας πορεία στα χρόνια που πέρασαν και στα χρόνια που θα έρθουν, αλλά και γιατί επέλεξαν να ενώσουμε δυνάμεις σε μια δημιουργική πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”.

Η Παναγιώτα Ντίντα σημείωσε ότι στη “μεταβατική αυτή φάση θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η αδιαμφισβήτητα ανοδική πορεία του Δήμου Καλαμάτας, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, να μην ανακοπεί, αλλά αντιθέτως να συνεχιστεί - και τα επόμενα χρόνια να γίνει πρότυπος ευρωπαϊκός δήμος σε όλους τους τομείς και να λάβει τη θέση που του αναλογεί στο τουριστικό γίγνεσθαι”.

Επεσήμανε πως “ο Θαν. Βασιλόπουλος είναι ένας πολύ αξιόλογος συνάδελφος, έντιμος και εργατικός, ο οποίος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αναδείχθηκε ως επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, και σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα συντασσόμαστε μαζί του”.

Δήλωσε ότι “τα επόμενα χρόνια, για να πάμε ένα βήμα παρακάτω, πρέπει να δρομολογήσουμε και πολλά άλλα ζητήματα, όπως η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, η ανάδειξη και υποστήριξη των τοπικών διαμερισμάτων, η συνέχιση των προσπαθειών για την αναβάθμιση των πολύ σημαντικών μας πυλώνων, του αεροδρομίου και του λιμανιού”.

Η κ. Ντίντα επεσήμανε ότι “σε αυτόν τον αγώνα δηλώνω παρούσα στο πλευρό του Θανάση Βασιλόπουλου, μαζί με πολλούς νυν συναδέλφους, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα. Μοιραζόμαστε μαζί τις ίδιες αντιλήψεις, τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον του δήμου μας. Με το Θανάση συνεχίζουμε”.

Ο Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι “το όραμα της μητροπολιτικής Καλαμάτας, ως συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, μας ενώνει και μας ωθεί μπροστά” - και παρατήρησε πως “η επόμενη ημέρα για την αυτοδιοικητική μας παράταξη, που εμπνέεται από τη φιλοσοφία και τις αρχές της έντιμης και εργώδους προσπάθειας των τελευταίων 12 ετών, εξελίσσεται με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, ενωτικά και δημιουργικά”.

Δήλωσε ότι συμμετέχει στη νέα προσπάθεια, “γιατί για μένα είναι τρόπος ζωής και επιθυμώ με την γνώση και την εμπειρία τόσων ετών, να συνεχίσω να προσφέρω στο τόπο μου. Από σεβασμό στον εαυτό μου, την οικογένειά μου και όλους όσοι με στήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Από σεβασμό στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που με εμπιστεύτηκε για 12 χρόνια σε θέσεις πρώτης γραμμής. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, δεν φυγομαχώ”.

Επεσήμανε ότι στηρίζει το Θαν. Βασιλόπουλο “γιατί εκλέχθηκε από εμάς με προσυμφωνημένες και δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί πιστεύω ότι οι εγκύκλιες σπουδές δεν είναι το βασικό προαπαιτούμενο για τη διαμόρφωση της πολιτικής συμπεριφοράς ενός ατόμου. Αρχή  άνδρα δείκνυσι, και ο Θανάσης με την παρουσία του στα κοινά ανέδειξε τις αρετές του, της εντιμότητας, της συλλογικότητας και της συνεργασίας, δημιουργώντας για τον ίδιο ένα θετικό πρόσημο”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του και άλλων συμβούλων της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, ο Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι “οι συζητήσεις συνεχίζονται με όλους. Συνεχίζουμε ενωτικά και με διάθεση συνεργασίας”. Για τη θέση του νυν δημάρχου ανέφερε πως “ο δήμαρχος ενισχύει τις προσπάθειές μας και μας στηρίζει όλους”.

Γ.Σ.