Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 09:04

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης τάσσεται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Στη σχετική συνεδρίαση πήραν μέρος εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο:
1. Καταγγέλλει τη μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδίαση για την πώληση λιγνιτικής μονάδας της Μεγαλόπολης, αψηφώντας και μη υπολογίζοντας νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της περιοχής από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (από λιγνίτη).
2. Εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ Μεγαλόπολης που οδηγεί σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την τοπική κοινωνία.
3. Απορρίπτει το πρόσχημα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης, που οδηγεί στη μείωση δικαιωμάτων φυσικών και κοινωνικών της περιοχής μας.
4. Καθιστά σαφές ότι μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας, (της Μεσσηνίας), καθώς δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας αρχικά στους εργαζόμενους της επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας μας.
5. Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε να δώσει αρνητική απάντηση στην επιστολή της Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της επιχείρησης στις προθέσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.
6. Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα των πολιτών της Μεγαλόπολης στην εδαφική προάσπιση, τα οικονομικά και ασφαλιστικά κεκτημένα των εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και τα κεκτημένα των πολιτών στην ανάπτυξη (μέσω έργων ΕΑΠ) και την τηλεθέρμανση (παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας).
7. Επίσης, δηλώνει ότι άμεσα (στις επόμενες ημέρες) θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τα συνδικάτα (κλείσιμο μονάδων κ.λπ.), με σκοπό και στόχο την αποτροπή της επαχθούς απόφασης πώλησης μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης και απομείωσης μέσω αυτής ολόκληρης της κοινωνίας του δήμου μας.


NEWSLETTER