Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 13:29

Καλαμάτα: Πέντε ακόμα υποψηφίους ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Αλλους 5 νέους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” ανακοίνωσε και παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για 3 νυν δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, τον Δημήτρη Πολίτη, τον Σαράντο Μαρινάκη και τον Γιάννη Δούζη και 2 νέα πρόσωπα, τον Νίκο Καράμπελα φαρμακοποιό και τον Σωτήρη Κριτσωτάκη οικονομολόγο.

Αφού τους ευχαρίστησε ο Θαν. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι “πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος έχοντας επιλεγεί, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων στη “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” και σήμερα να έχω την τιμή να παρουσιάζω πέντε ενεργούς πολίτες με σημαντική προσφορά στα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας”.      

Παρουσιάζοντας έναν – έναν ανέφερε:

Πολίτης Δημήτρης: Εχει διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας. Σήμερα είναι πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Καράμπελας Νίκος: Φαρμακοποιός – ελεύθερος επαγγελματίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Φαρμακολογία. Σύμβουλος ορθομοριακών σκευασμάτων. Εκπαιδευτής τεχνικών φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.

Κριτσωτάκης Σωτήρης: Οικονομολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας. Αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Μαρινάκης Σαράντος: Δασικός υπάλληλος. Εχει διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας και σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Δούζης Ιωάννης: Ιατρός – ιατροδικαστής. Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” του δήμου.

Σε δηλώσεις τους:

Ο Δημήτρης Πολίτης, αφού αναφέρθηκε στους τομείς που είναι υπεύθυνος, δήλωσε πως επέλεξε να είναι με τον Θανάση Βασιλόπουλο, γιατί “είναι ένα άτομο με ήθος, είναι εργατικός. Σε ό,τι κι αν έχει αναλάβει το έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό τον εμπιστεύτηκα και θα είμαι μαζί του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου”.

Ο Νίκος Καράμπελας ανέφερε ότι ως επαγγελματίας υγείας το όραμά του για το δήμο “είναι η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών υγείας και η δημιουργία νέων υποδομών οι οποίες θα εστιάζουν στην πρόληψη” κι εξέφρασε την πίστη ότι “ο Καλαματιανός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς από εμάς, τους επαγγελματίες υγείας για θέματα πρόληψης και πρώτων βοηθειών”. Δήλωσε ότι επέλεξε να είναι με τον Θαν. Βασιλόπουλο, γιατί “είναι ένας έντιμος άνθρωπος, εργατικός και προπαντός άνθρωπος όχι των λόγων αλλά των πράξεων”.

Ο Σωτήρης Κριτσωτάκης ανέφερε ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον Θαν. Βασιλόπουλο, γιατί “γνωρίζω πολύ καλά τις «υπερωρίες» που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο εργατικός και καθαρός άνθρωπος είναι”.

Ο Σαράντος Μαρινάκης παρατήρησε ότι “με τον Θαν. Βασιλόπουλο συνεργαστήκαμε 8 χρόνια και καταδείχθηκε μέσα από αυτήν τη συνεργασία σε πολύ δύσκολες αλλά και ομαλές συνθήκες, πόσο προσπάθησε, πόσο αφιέρωσε τον εαυτό του με την επιμονή του, με τη διακαή προσπάθειά του, έτσι ώστε να ευοδωθούν οι όποιες προσπάθειες κάναμε για την πόλη μας”. Αφού ανέφερε πως φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ότι “ο τρίτος δήμαρχος που συνεργάζομαι είναι ο κ. Νίκας” κι εξέφρασε την ελπίδα “ο τέταρτος να είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος”. Δήλωσε πως θα είναι δίπλα του με όλες του τις δυνάμεις και παρατήρησε ότι “έχουμε και έργο να επιδείξουμε και να επαναπροσδιορίσουμε πιθανές αστοχίες ή κάποιες αδυναμίες που παρατηρήθηκαν, γιατί αποτελεί υποχρέωσή μας, σε όλους όσοι έχουμε διατελέσει τόσες θητείες, να επαναστοχοθετήσουμε πράγματα, τα οποία έχουμε διαπιστώσει και για την πόλη και για τα δημοτικά μας διαμερίσματα που χειμάζονται”. Τέλος, ανέφερε ότι “ο τελευταίος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα”.

Ο Γιάννης Δούζης ανέφερε ότι “η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» είναι μια παράταξη αξιόπιστη και πολλά υποσχόμενη για το δήμο μας και αυτό γιατί ηγείται αυτής ένας άνθρωπος σοβαρός και αξιόλογος. Με όραμα, όπως και όλοι εμείς που συμπορευόμαστε μαζί του. Ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου”. Εξήγησε πως “τα λέω αυτά γιατί μας έχει δώσει δείγμα της δουλειάς, της εντιμότητας αλλά και της δημιουργικότητάς του υπηρετώντας τόσα χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αξιοπρέπεια. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες και προκλήσεις του δήμου μας και μέσα από μια οργανωμένη και σωστή ιεράρχηση αυτών να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που αξίζει στην Καλαμάτα αλλά και ολόκληρο το δήμο μας”.