Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 12:19

Παράταξη Δελφάκη για Τρίπολη: Ψήφος με βάση θέσεις σε 27 θέματα

Γράφτηκε από την

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Ευχαριστούμε τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες που μας ψήφισαν. Ευχαριστούμε κι αυτούς που τελικά δεν μας ψήφισαν, αλλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μας στήριξαν αποφασιστικά, εκδήλωσαν με κάθε τρόπο την εκτίμησή τους και την αγάπη τους προς εμάς.
Δώσαμε έναν προεκλογικό αγώνα πραγματικά δύσκολο. Ζητήσαμε από τον Ιούλιο μήνα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προκειμένου να διεκδικήσουμε με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας τη δημοτική αρχή. Κι όμως χωρίς καμιά αιτιολογία και κατά απολύτως περίεργο τρόπο η στήριξη, μας δόθηκε μόλις στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ήταν γνωστό ότι από τον ίδιο χώρο υπήρχαν ήδη δύο άλλοι συνδυασμοί, που είχαν αρχίσει την προετοιμασία τους από τον Μάιο μήνα και σ΄ αυτό το συντομότατο χρονικό διάστημα έπρεπε να συγκροτήσουμε συνδυασμούς σε 78 χωριά!!!! Ούτε επίτηδες να το έκαναν, ή μήπως  το έκαναν επίτηδες;
Το αποτέλεσμα ήταν να μην φτάσουν οι απόψεις μας, όσο θα έπρεπε, στους συμπολίτες μας και να υπάρχει στον κόσμο μια πλήρης σύγχυση αλλά και δικαιολογημένη απογοήτευση για την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό. Πολυδιάσπαση που ήταν αποτέλεσμα προσωπικών επιδιώξεων και υπογείων διαδρομών και σε πλήρη αντίθεση με δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις. 
Κατά τον προεκλογικό αγώνα δεν είμαστε, λοιπόν, όλοι μαζί, δεν είμαστε όλοι όσοι θα έπρεπε, σύμφωνα με την απόφαση του κόμματός τους. Ας εξηγήσουν οι ίδιοι στον κόσμο το γιατί. Μήπως δεν τους πείσαμε εμείς και τους έπεισαν κάποιοι άλλοι; Ας το πουν καθαρά.
Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Παρουσιάσαμε στους πολίτες έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς που έχει διεκδικήσει τη δημοτική αρχή, έναν συνδυασμό ριζικής ανανέωσης και ένα ρεαλιστικό αλλά ταυτόχρονα οραματικό πρόγραμμα.
Ο συνδυασμός μας έλαβε το 20%. Εξέλεξε στο νέο δημοτικό συμβούλιο πέντε δημοτικούς συμβούλους. Από τη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας  θα είμαστε καθημερινά παρόντες, στα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας. ΄Εχουμε δηλώσει σε κάθε ευκαιρία και για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι αποτελούμε παράταξη μακράς πνοής. Θα συνεχίσουμε την εσωτερική μας λειτουργία, την επεξεργασία των θέσεών μας, την επαφή μας με το λαό και τη συνεργασία μας με τους φορείς. ΄Οσα αναφέραμε στις ομιλίες μας και καταγράψαμε στο πρόγραμμά μας, θα αποτελούν για εμάς τον καταστατικό χάρτη, πάνω στον οποίο θα  βασίζονται όλες οι ενέργειές μας.
Β. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:
Εμμένοντας και κατά το Β΄ γύρο των εκλογών στις ίδιες απαράλλαχτες αρχές που διατυπώσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο, δεν είναι δυνατόν να δώσουμε οδηγία στους ψηφοφόρους είτε ψήφισαν εμάς είτε άλλους και να υποδείξουμε εμείς τι πρέπει να ψηφίσουν. Τούτο δεν σημαίνει ότι κρατούμε ίσες ή άνισες αποστάσεις, δεν σημαίνει ότι  στηρίζουμε ή δεν στηρίζουμε, ότι κρατάμε ουδέτερη ή μη ουδέτερη στάση. 
Καλούμε τους ψηφοφόρους, οι οποίοι αυτονοήτως έχουν κρίση και δεν χρειάζονται οδηγίες, να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και μόνο. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε τα κριτήρια τα οποία πρέπει να καθορίζουν την ψήφο του κάθε πολίτη. Αποκλειστικό κριτήριο είναι το πραγματικό συμφέρον του Δήμου και τίποτα άλλο. Δεν μπορεί να είναι η υπεράσπιση κομμάτων ή η τιμωρία τους, δεν μπορεί να είναι η εκδίκηση και η διαμαρτυρία.
Συνεπώς, επιγραμματικά, τα κριτήρια είναι: α) Το πρόγραμμα, οι θέσεις και η αξιοπιστία των δύο συνδυασμών. β) Η δυνατότητα και η συνέπεια των δύο υποψηφίων Δημάρχων και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που βρίσκονται στην πρώτη 25άδα των δύο συνδυασμών, οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τα προγράμματα ως μέλη της διοίκησης του Δήμου, των επιτροπών και του Δημοτικού συμβουλίου. γ)  Η μέχρι τώρα θητεία των στελεχών των δύο συνδυασμών, το έργο που επέδειξαν, η αποτελεσματικότητά τους, αλλά και το πολιτικό τους ήθος.
Τέλος θεωρούμε ότι επιπλέον κριτήριο πρέπει να αποτελέσει η θέση που θα λάβουν οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι και η δημόσια δέσμευσή τους, πάνω σε βασικά σημεία του προγράμματος που προβάλαμε εμείς κατά την προεκλογική περίοδο, τα οποία αναμφισβήτητα έτυχαν ευρύτερης αποδοχής από τους πολίτες. Καλούμε τους δύο συνδυασμούς να απαντήσουν συγκεκριμένα στα παρακάτω θέματα και να πείσουν οι ίδιοι τους δημότες για να τους ψηφίσουν: 
1. Συμφωνία με τη Διοικητική μεταρρύθμιση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τη δυνατότητα στήριξης της μεταρρύθμισης αυτής.
2. Συνεργεία άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματα των δημοτών.
3. Αποκομιδή των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ενίσχυση της ανακύκλωσης.
4. Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι για τα παιδιά.
5. Ενίσχυση των ΚΑΠΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
6. ΄Ιδρυση και λειτουργία νέων παιδικών σταθμών.
7. Ενίσχυση των παιδικών κατασκηνώσεων του παραλίου ΄Αστρους.
8. Συγκέντρωση των υπηρεσιών (Περιφέρειας, Δήμου, Δικαστήρια) στο χώρο του 11ου Συντάγματος, κατά τα προβλεπόμενα στο ΓΠΣ.
9. Επιτελικό όργανο τοπικής ανάπτυξης – αντιδημαρχία.
10. Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου σύμφωνα με την μελέτη που έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια, πλατεία – αλσύλιο και υπόγειο πάρκιν, στην κάτω αγορά, δημιουργία του ιστορικού Μουσείου.
11. Εναλλακτικός περιηγητικός τουρισμός (ήπιων δραστηριοτήτων) στα δάση Μαινάλου και Σκιρίτιδας.
12. Δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής Επιχειρήσεων, παροχή δωρεάν ιντερνετ στους δημόσιους χώρους, αναβάθμιση - επέκταση της ΒΙ.ΠΕ.
13. Πάγωμα των δημοτικών τελών στους νέους επαγγελματίες – προβολή των επιχειρήσεων από τα μέσα επικοινωνίας του Δήμου με χαμηλό κόστος.
14. Εμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων.
15. Βελτίωση – χάραξη αγροτικών δρόμων, παροχή ρεύματος και νερού σε ποιμνιοστάσια και γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εκπόνηση μελετών από γεωπονική και κτηνιατρική σχολή για τη βελτίωση της παραγωγής.
16. Αγορά τοπικών προϊόντων – προβολή και προώθηση αυτών.
17. Δίκτυο αρχαιολογικών χώρων, έκδοση σχετικού έντυπου υλικού για ενίσχυση της επισκεψιμότητας.
18.  Επισκέψεις σχολείων και τουριστών – ξενάγηση στην πόλη και στα πεδία των μαχών για την Εθνική Παλλιγγενεσία.
19. Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες μέσω της ΔΕΥΑΤ.
20. Ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη χωροταξικής μελέτης ΣΧΟΑΠ-ΓΠΣ και των μελετών αναθεώρησης και επεκτάσεων του σχεδίου πόλης.
21. Διατήρηση όλων των κοινόχρηστων και πράσινων χώρων που προβλέπει το ΓΠΣ/1986.
22. Δρόμος για το Πανεπιστήμιο – στέκι φοιτητών στο κέντρο της πόλης.
23. Διάνοιξη του υπολοίπου τμήματος της περιφερειακής οδού
24. Ολοκλήρωση – λειτουργία του μουσείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στο Λεβίδι.
25. Αμεση περαίωση του έργου της πλατείας ΄Αρεως και των πάρκων.
26. Εκτέλεση του έτοιμου και με εξασφαλισμένα τα χρήματα έργου ανάπλασης της πλατείας Συνοικισμού Κολοκοτρώνη.
27. Συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση του επιτυχημένου θεσμού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» και επέκταση των εκδηλώσεών του στις δημοτικές μας ενότητες.
Κατόπιν αυτών και ανάλογα με τη θέση που θα λάβουν οι δύο συνδυασμοί, κάθε ψηφοφόρος, κάθε φίλος που μας ψήφισε και μας στήριξε, ας αποφασίσει μόνος του και ελεύθερα τι θα ψηφίσει κατά το β΄ γύρο των εκλογών, με αποκλειστικό γνώμονα την προοδευτική πορεία του Δήμου μας.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER