Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:14

Δήμος Τριφυλίας: Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ για Μπακούρο ή Κωνσταντόπουλο

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ για Μπακούρο ή Κωνσταντόπουλο

Σήμερα είναι η κρίσιμη συνάντηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τριφυλίας, με στόχο την κοινή συμπόρευση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο τραπέζι πλέον έχουν μείνει δύο ονόματα, του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Μπακούρου και του παιδιάτρου Γιάννη Κωνσταντόπουλου, όπως είχαμε επισημάνει και μετά τη συνάντηση που είχε γίνει πριν μια εβδομάδα. Αυτό που θα επιδιωχθεί είναι να υπάρξει συμφωνία ώστε να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, καθώς πιστεύεται πως μόνο έτσι μπορεί να αποκτηθεί προοπτική και δυναμική.

Η συμφωνία πάντως δεν μοιάζει να είναι και η ευκολότερη υπόθεση -όπως άλλωστε ομολογούν στελέχη και των δύο χώρων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις- καθώς διαφορετικά θα είχε κλείσει από την προηγούμενη συνάντηση.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη στελεχών του ΚΙΝΑΛ που κατέληξαν να προτείνουν και να υποστηρίξουν στη σημερινή συνάντηση ως υποψήφιο τον Σωτήρη Μπακούρο. Από την άλλη η υποψηφιότητα Γιάννη Κωνσταντόπουλου φαίνεται ότι συγκεντρώνει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους για το τι μέλλει γενέσθαι και το πεδίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα. Πάντως στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για κοινή συμπόρευση, αρκετοί εκτιμούν ότι θα υπάρχει αποδυνάμωση της όποιας από εκεί και πέρα υποψηφιότητας.

Σε όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις του επίσημου ΚΙΝΑΛ Τριφυλίας που μιλούσαν για καμία συνεργασία και συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ, μια άποψη που από ό,τι φαίνεται εκ των πραγμάτων δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των στελεχών -γι’ αυτό άλλωστε προχώρησαν και οι επαφές συνεργασίας.

Πάντως σε περίπτωση μη συμφωνίας σήμερα, δεν αποκλείεται να πέσει και τρίτο όνομα στο τραπέζι, αν και αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο να βρεθεί ώστε να καταφέρει να συσπειρώσει όλο τον χώρο.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER