Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 14:09

Σύσκεψη για υα απορρίμματα στην ΠΕΔ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Τρίωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, των Δημάρχων Καλαμάτας, Τρίπολης, Άργους - Μυκηνών, Κορινθίων και του Αντιδημάρχου Δήμου  Σπάρτης.

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, στον ενδιάμεσο χρόνο, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ολική διαχείριση.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ανέλυσε τη στρατηγική της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ενδιάμεσο διάστημα που είναι η παραχώρηση συγκροτήματος μηχανημάτων (δεματοποιητής, κομποστοποιητής, ΚΔΑΥ) για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο τελειώνει η προθεσμία για τη λειτουργία  των ανοικτών ΧΑΔΑ που πρέπει να κλείσουν και να αποκατασταθούν.

Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταλεί άμεσα έγγραφο, που να προσδιορίζει το χρόνο αποστολής και έγκρισης των τριών παραπάνω μηχανημάτων.

 

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, με την προϋπόθεση ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν και στο επίπεδο του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και στο επίπεδο του χρόνου αποστολής και έγκρισης.