Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 21:45

Δήμος Μεσσήνης: 31 υποψηφίους ανακοίνωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Συνολικά 31 υποψηφίους του συνδυασμού του “Δύναμη Δημιουργίας” παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως σημείωσε στην ομιλία του ο Γ. Αθανασόπουλος, πρόκειται για έναν “συνδυασμό αξιοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων στο Δήμο Μεσσήνης, μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει εμπειρία, γνώση και ενθουσιασμό, αλλά κυρίως αγάπη για τον τόπο”. Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του “δεν αποσκοπούν σε μία απλή διαχείριση του δήμου”, αλλά “επιδιώκουμε να αλλάξουμε την καθοδική πορεία, σεβόμενοι τις ανάγκες των δημοτών. Εχουμε ως στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης του δήμου μας και να αποδείξουμε ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτού του τόπου”.

Για μία ακόμα αφορά ο Γ. Αθανασόπουλος άσκησε κριτική στην τωρινή δημοτική αρχή, μιλώντας για “το γκρίζο μιας δημοτικής αρχής που με αποσπασματικές ενέργειες και ευκαιριακές επιλογές προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει” και κατηγορώντας την ότι “επιδιώκει να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τους πολίτες και να κρύψει ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί”. “Με μακέτες, διαρκείς υποσχέσεις και έργα βιτρίνας δεν απαντάς στο απαιτητικό αύριο. Δυστυχώς, έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει επιδείξει ελαφρότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου και σπουδή στην παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει με την ψήφο των πολιτών το Μάιο” σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον Γ. Αθανασόπουλο, “δεν μας αρκεί απλώς να κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό που μας κινητοποιεί είναι η δημιουργία ενός νέου Δήμου Μεσσήνης, στον οποίο θα κινείσαι με ασφάλεια για να μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Δεν θέτουμε τυχαία το ζήτημα της ασφάλειας ως κυρίαρχο πρόβλημα, το κάνουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σε κλίμα ανασφάλειας δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι”. Πρόσθεσε επιπλέον ότι στις προτεραιότητες συγκαταλέγονται “η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, η απόκτηση διακριτής ταυτότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα που θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, η κατάκτηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα αντανακλάται στην καθημερινότητα του δημότη” κι ακόμα, “μια νέα δομή πληροφόρησης που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων για άμεση ανταπόκριση, αλλά και δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό για την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών και την προβολή της περιοχής μας”.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” ανά δημοτική ενότητα είναι οι εξής:

Δ.Ε. Αίπειας: Μαλιώτης Κωνσταντίνος του Πέτρου, ελεύθερος επαγγελματίας. Σαραντάκη Βασιλεία του Σταύρου, οικιακά. Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας.

Δ.Ε. Ανδρούσας: Μπατάλια Αθανασία του Αναστασίου, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος. Χριστοφιλόπουλος Λεωνίδας του Ευαγγέλου, αγρότης.

Δ.Ε. Βουφράδος: Μαρκοπούλου Μαρία του Βασιλείου, λογίστρια, ασφαλιστικός πράκτορας.

Δ.Ε. Ιθώμης: Αθανασακόπουλος Δημήτρης του Γεράσιμου, οικονομολόγος. Δαβίλλας Γεώργιος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ηλιόπουλος Αναστάσιος του Νικολάου, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία.

Δ.Ε. Πεταλιδίου: Γαλιάτσος Δημήτριος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης. Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Σταύρου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας. Παρασκευόπουλος Γεώργιος του Θεοδώρου, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Στεφάνου Κατερίνα του Ιωάννη, πτυχιούχος Αισθητικής, ιδιωτική υπάλληλος. Στραβόλαιμος Γεώργιος του Γρηγορίου, ιατρός, πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος. Χριστόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου, ιδιωτικός υπάλληλος καπνοβιομηχανίας Καρέλια, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκιναίων.

Δ.Ε. Τρικόρφου: Αλοίμονου Γεωργία του Δημητρίου, εργοδηγός.

Δ.Ε. Μεσσήνης: Ανεστοπούλου Γεωργία του Σταύρου, ιδιωτική υπάλληλος (απουσιάζει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Γεωργακλής Βασίλειος του Θεοδώρου, υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος. Δημάκη - Πετρουλάκη Λαμπρινή του Δημητρίου, πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Μεσσήνης και Περιχώρων. Δημητρακόπουλος Αντώνης του Φωτίου, συνταξιούχος τραπεζικός, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης. Δημητρόπουλος Γεώργιος του Φωτίου, νέος αγρότης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοτράφου. Δουρούμης Νικόλαος του Δήμου, πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΜ, επιχειρηματίας. Καλοφωλιάς Δημήτριος του Γεωργίου, διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, υπάλληλος ΔΕΗ. Κόκκαλη Γεωργία του Αθανασίου, ιδιωτική υπάλληλος. Μπαρμπίτσα Ελενα του Πέτρου, οικονομολόγος, ιδιωτική υπάλληλος. Μπούτση - Γιαννίκου Ρούλα του Νικολάου, πτυχιούχος Νοσηλευτικής. Ξυνός Παναγιώτης του Θεοδώρου, αγρότης, επιχειρηματίας. Παναγιωτόπουλος Φάνης του Αποστόλου, ασφαλιστικός πράκτορας. Ρούτσης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, μαθηματικός. Τάπαρης Κωνσταντίνος του Ηλία, υπάλληλος Δασικής Υπηρεσίας. Τσέλιου - Moυρούφα Ελένη, πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, δικηγόρος.