Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 18:50

Αθανασόπουλος για επίσκεψη Κουρεμπέ: “Καμία δέσμευση για τους αγρότες της περιοχής”

Γράφτηκε από την

“Επικοινωνιακού χαρακτήρα” ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στη Μεσσήνη σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, ο οποίος παράλληλα επικρίνει τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη ότι δεν άσκησε πιέσεις για αποζημιώσεις των παραγωγών, όπως και ότι δεν κάλεσε την μειοψηφία στη συνάντηση.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Γ. Αθανασόπουλος χαρακτηρίζει τη συνάντηση της τωρινής δημοτικής αρχής με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ “αναποτελεσματική για τους αγρότες της Μεσσήνης, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό αδιέξοδο”, επισημαίνοντας παράλληλα: “Ο διοικητής του ΕΛΓΑ ξεκαθάρισε πως το νομικό πλαίσιο και ο κανονισμός του Οργανισμού δεν επιτρέπουν αποζημιώσεις για προσβολή της ελιάς από εντομολογικές ή μυκητολογικές προσβολές, ούτε αποζημιώσεις για ζημιές στις πατάτες αφού δεν υπήρχε υπέργειος βλαστός, μεταθέτοντας τις ευθύνες στις Περιφέρειες. Με άλλα λόγια, έγινε επίσκεψη με μετάθεση ευθυνών και αποχώρηση με ευχετήρια”.

Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος δήμαρχος επικρίνει τον Γ. Τσώνη ότι “δεν άσκησε πιέσεις ώστε το υπουργείο Γεωργίας να δεσμευτεί για αποζημιώσεις των αγροτών”, προσθέτοντας επίσης ότι “δεν έγινε καμία αναφορά για αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι εξατομικεύσεις και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί”.