Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 09:53

Δύο με Μάκαρη κι άλλοι για Περιφέρεια: Σκορποχώρι στο Δήμο Καλαμάτας ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Δύο με Μάκαρη κι άλλοι για Περιφέρεια: Σκορποχώρι στο Δήμο Καλαμάτας ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Διχασμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας. Πρόσωπα που είναι μέλη ή φιλικά προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα αναμένεται να είναι υποψήφιοι ή να στηρίξουν 2-3 ή και παραπάνω υποψηφίους δημάρχους.

Το σίγουρο είναι (επιβεβαιώθηκε χθες κι επίσημα) ότι υποψήφιοι με τον Μανώλη Μάκαρη θα είναι οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης και Γιάννης Θεοφιλόπουλος. Μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις της δημοτικής ομάδας των 6 (είχε διαχωρίσει τη θέση της από τον Μαν. Μάκαρη) με άλλους υποψηφίους δημάρχους που δεν ήθελαν ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 2 πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση της ομάδας έσπευσαν και δήλωσαν την επιστροφή τους στον Μαν. Μάκαρη. Και χθες ο Στ. Μπεχράκης παρουσιάστηκε εκτός προγράμματος από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, ενώ ανακοινώθηκε και η επάνοδος του Γ. Θεοφιλόπουλου.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα στοιχηθούν πίσω από την επιλογή-επιστροφή των 2 συμβούλων. Και αυτό γιατί στόχος, τοπικά, του κυβερνώντος κόμματος ήταν η συνεργασία με μια υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης με νικηφόρα προοπτική, γι’ αυτό και είχε αποκλειστεί η περίπτωση Μάκαρη. Και σίγουρα δεν θα συστοιχηθούν οι άλλοι 4 σύμβουλοι της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Μαρία Βεργινάδη που είναι και η συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ “παίζει” να είναι υποψήφια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Δέδε, που στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Οι άλλοι 3, οι Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Κώστας Γεωργακίλας (στελέχη της ομάδας Σκαλαίου οι 2 πρώτοι) πιθανόν να είναι υποψήφιοι με άλλους υποψηφίους δημάρχους (από Κοσμόπουλο κυρίως, μέχρι Τζαμουράνη και Κουζή), χωρίς να αποκλείεται να πάνε και στο σπίτι τους, ενώ ο Δ. Φαββατάς έχει και την εναλλακτική προοπτική της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια με τον Γ. Δέδε.

Οσον αφορά την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, ο μόνος που φαίνεται να την αποδέχεται είναι ο Μαν. Μάκαρης. Γι' αυτό και στελέχη του κόμματος που έχουν πάει μαζί του, διαδίδουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει και η επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, τοπικά στελέχη που διαφωνούν, υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει καμία επίσημη στήριξη και επικαλούνται το γεγονός ότι τις επαφές με τους υποψηφίους δημάρχους τις έκανε η δημοτική ομάδα των 6 και όχι η Ν.Ε. Μεσσηνίας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER