Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:48

Εμπάργκο της "Νέας Πελοποννήσου" στο Best Tv!

Γράφτηκε από την
Εμπάργκο της "Νέας Πελοποννήσου" στο Best Tv!

Την απόφασή να επιβάλει εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό Best TV ανακοίνωσε η παράταξη "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη, με τον διευθυντή του σταθμού Νίκο Μπελογιάννη να απαντάει.

Η ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου”

"Fake news, μηχανισμοί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και ένας γυάλινος ψηφιακός κόσμος μετάδοσης πληροφοριών, κυριαρχούν στη σημερινή πραγματικότητα των ΜΜΕ ακόμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ένα κύμα λαϊκισμού και ακραίων φωνών καθορίζουν το πολιτικό σκηνικό ως σταυροφόροι της fake “αλήθειας” τους. Η δημοσιογραφία της έρευνας και της άποψης που αφορά την κοινωνία, υποχωρεί.

Ως περιφερειακή αρχή εξαρχής υποστηρίξαμε την ενίσχυση των περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στη βάση των αρχών της αξιοπιστίας, της αντικειμενικής καταγραφής και της διαφάνειας, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας. Πρακτικές ωστόσο κοπτοραπτικής του δημόσιου λόγου του περιφερειάρχη και των στελεχών μας, με σκηνοθετικές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, επί πραγματικών γεγονότων, θα μας βρουν αντιμέτωπους πολιτικά.

Το λίκνο της δημοκρατίας, η ενημέρωση, απαιτεί εντιμότητα. Απαιτεί ταπεινότητα. Για να μπορεί να ασκεί έλεγχο. Και όχι να γίνεται μέσο χειραγώγησης. Είναι τα ίδια στοιχεία που απαιτεί η άσκηση πολιτικής. Για να μπορεί να παράγει αποτελέσματα. Για να είναι χρήσιμη στους πολίτες. Και όχι στην ενίσχυση ενός θεάτρου σκιών και παρασκηνίων. Εμείς θα το εγγυηθούμε με τον πολιτικό μας λόγο. Δεν οφείλουμε ωστόσο να αντιπαρατεθούμε με μονταζιέρες, αλλά με πολιτικές. Η πολιτική που παράγεται από την ενημέρωση οφείλει να ασκείται στο δημόσιο χώρο και όχι στον ιδιωτικό χώρο μιας επιχείρησης. Εφ’ εξής λοιπόν τα στελέχη μας δεν θα λαμβάνουν μέρος στις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Best TV μια που ανεξαρτήτως δημόσιου λόγου η επιχείρηση αυτή υπηρετεί ένα διαφορετικό κόσμο. Εμείς κρινόμαστε για το δημόσιο λόγο μας, όχι για τις κατά το δοκούν συρραφές και τις ερμηνείες που ακολουθούν".

Η απάντηση του Ν. Μπελογιάννη

"Αρχικά κατανοώ τον πανικό -το δικό σας και του στενού σας «πυρήνα»- διότι το να χάσετε τις «καρέκλες» και τα «προνόμια» που απολαμβάνετε εδώ και 10 χρόνια πραγματικά είναι… σκληρό, και ειδικά, για ορισμένους που έχουν πολλά χρόνια να εργαστούν για να κατανοήσουν πώς βγάζει ο κόσμος το «ψωμί» του.

Η αγωνία σας να φιμώσετε την κριτική η οποία σας γίνεται και ιδιαίτερα η μεγάλη σας προσπάθεια απέναντι στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Best που αγωνιωδώς… πολεμάτε να κλείσετε τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς για εσάς, βρίσκει ανταπόκριση μόνο σε μερικούς από το «στενό» σας επιτελείο, δηλαδή τους συνήθεις χειροκροτητές σας.

Η ενημέρωση -όπως πολύ καλά γνωρίζετε- δεν είναι αλά καρτ όπως θα επιθυμούσατε και αυτό το έχει αποδείξει η τηλεόραση Best στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, καθώς δίνει αναφορά μόνο στους πολίτες -και μόνον σε αυτούς- μια κι αυτοί μας κρίνουν, και τους ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που μας κατατάσσουν πρώτους για την ενημέρωσή τους.

Ψυχραιμία κύριε Τατούλη, η Πελοπόννησος έχει ανάγκη από έργα για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί και στο οποίο έχετε… συμβάλει και εσείς".


NEWSLETTER