Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 21:03

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: 6+3 προτάσεις και 23 υποψηφίους παρουσίασε η Τόνια Κουζή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα Τόπος Ζωής: 6+3 προτάσεις και 23 υποψηφίους παρουσίασε η Τόνια Κουζή (βίντεο)

Εξι συν τρεις προτάσεις ενός σχεδίου προγράμματος της παράταξης “Καλαμάτα - Τόπος Ζωής” παρουσίασε απόψε με πρωτότυπο τρόπο η επικεφαλής της - υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή.

Σε εκδήλωση με δυναμική, στο κτήριο Κοτταρόπουλου (πρώην ΔΕΠΑΚ, στη Φαρών, μεταξύ Μεθώνης και Ασίνης), η Τ. Κουζή παρουσίασε (και στη νοηματική) και τους 23 πρώτους υποψηφίους συμβούλους.

“Το σχέδιο 631 σας το παρουσιάζουμε σήμερα εντός ενός συμβολικού χώρου. Εντός ενός κτηρίου που έχει ζήσει ένα συναρπαστικό παρελθόν και που προετοιμάζεται για ένα εξίσου συναρπαστικό μέλλον. Ενός κτηρίου που συνδέθηκε με τον πολιτισμό του τόπου και που σε λίγο καιρό θα συμβάλει στο να κερδηθεί το στοίχημα της τουριστικής μας ανάπτυξης”, παρατήρησε η υποψήφια δήμαρχος. Εξήγησε πως “το παρόν είναι η καταγραφή που έχουμε ξεκινήσει, είναι η διαχείριση της καθημερινής λειτουργίας του τόπου. Το μέλλον είναι το σχέδιό μας, είναι το σχέδιο 631: 6 οριζόντιες θεματικές ενότητες: περιβάλλον, χωροταξία, πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός, κοινωνική υγεία. Εκεί είναι τα υλικά μας, οι παράγοντες που θα φέρουν την ανάπτυξη, την ευρωστία, την εύρυθμη λειτουργία, τη βιωσιμότητα, το διηνεκές. Και 3 κάθετοι άξονες, οι κολόνες που θα χτίσουμε το οικοδόμημα του σήμερα, του αύριο των παιδιών μας. Nεολαία, τεχνολογία, Τοπική οικονομία. Ενα τρίπτυχο πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η ματιά στο σήμερα και στο αύριο”. Επεσήμανε ότι “αυτό προφανώς δεν είναι το τελικό ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας, γιατί αυτό κατά τη γνώμη μας απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, πάρα πολλή έρευνα, πάρα πολύ διάλογο, πάρα πολύ διάβασμα. Οι προτάσεις μας θέλουμε να είναι ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες και έτσι θα είναι στα τέλη του Μαρτίου, όπου θα σας παρουσιάσουμε ένα τελικό και πλήρες σχέδιο προτάσεων”.

Συνοψίζοντας τις 6 πρώτες προτάσεις τόνισε: “1) Δημιουργούμε παλιές και νέες πράσινες γειτονιές. 2) Ενοποιούμε δυτικό και ανατολικό παράκτιο μέτωπο σχεδιάζοντας την επέκταση της πόλης. 3) Δημιουργούμε δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών με ολιστική προσέγγιση για να αποκτήσει ο πολιτισμός μια κοινή ταυτότητα. 4) Δημιουργούμε Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού που θα εκτελέσει την τουριστική μας στρατηγική. 5) Οργανώνουμε δίκτυο ανοιχτών σχολικών αθλητικών χώρων, ώστε να αθλούνται όλοι. 6) Ενεργοποιούμε τον κινητό δήμο, για να είναι ο δήμος καθημερινά δίπλα σε κάθε δημότη”.

Για τους 3 κάθετους άξονες συνόψισε: “1) Θεσπίζουμε Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, ώστε οι νέοι να εμπλακούν στη συζήτηση για το μέλλον του τόπου. 2) Δημιουργούμε την αίθουσα ελέγχου του δήμου, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή και έλεγχος του συνόλου των δεδομένων του δήμου. 3) Ιδρύουμε Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία, που θα οδηγήσει τον τόπο στην οικονομική ευημερία”.

Ολοκληρώνοντας, η Τ. Κουζή παρουσίασε μια μικρή σειρά αυτόνομων προτάσεων που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση του τόπου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο δήμαρχος θα επισκέπτεται κυκλικά μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα μια από τις γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες του δήμου. Μια φορά το μήνα μετά από κλήρωση θα προσκαλούνται στο Δημαρχείο 3 δημότες που θα συζητούν και θα εκθέτουν τις απόψεις τους σε όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών που εκλέχθηκαν στο δήμο και που επιθυμούν προφανώς να παρευρίσκονται”.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην αναφορά για τους νέους, προβλήθηκε βιντεάκι με 5 νέους Καλαματιανούς που εργάζονται στο εξωτερικό και δήλωσαν τη διάθεσή τους να επιστρέψουν στον τόπο αναφοράς τους, την Καλαμάτα: Ηταν οι Κώστας Μπαρούνης (Oλλανδία), Αγγελος Χρόνης (Ολλανδία), Ναπολέων Πολυμενέας (Σικάγο), Γιώργος Κρυπάρος (Σουηδία), Λεωνίδας Πουλόπουλος (Ελβετία), Νίκος Φρέγκογλου (Αγγλία).

Η παρουσίαση ξεκίνησε με δήλωση (σε βίντεο) του Σπύρου Πέγκα, αντιδημάρχου τουριστικής ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη που ευχήθηκε κι εξέφρασε την πίστη για καλή επιτυχία.

Οι 23 υποψήφιοι σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν είναι οι: Παπαευσταθίου Βασίλης, Λαζαρίδης Γιώργος,  Ζαγάκος Ανδρέας, Ανδριανόπουλος Κώστας, Γιουρτούμας Νίκος,  Δρ. Πουλόπουλος Βασίλης, Καλφακάκος Ηλίας, Φρέγκογλου Ευδόκιμος, Φλώρου Μαρία, Κορομηλάς Αρις, Ελμάρασι Μοχ, Μπέλου Στέλλα,  Χαραλαμπόπουλος Γιάννης, Κόντος Γιώργος, Τσατσαρώνη Δέσποινα, Τσώνης Αντώνης, Τσουμελέας Χρήστος, Κατσιρέας Γιώργος, Γελάσης Κυριάκος, Καραθανάση Θεανώ, Χρονοπούλου Ελένη, Λατζούνη Μαρίνα, Λαγοπάτης Τάκης.


NEWSLETTER