Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 20:37

Καλαμάτα: Υποψήφια με την Ελένη Αλειφέρη η Αναστασία Μπελογιάννη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Καλαμάτα: Υποψήφια με την Ελένη Αλειφέρη η Αναστασία Μπελογιάννη

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του μεγάλου Δήμου της Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου κατά την διάρκεια της αυτοδιοικητικής θητείας μου.

Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσω να παλεύω ώστε να επιτύχουμε όλους τους στόχους και τα όνειρά μας για τον τόπο μας.

Κατοικούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Προέρχομαι από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια, είμαι και η ίδια πολύτεκνη μητέρα. Επιλογή του συζύγου μου και δική μου, με την επιστροφή μας από την Αυστραλία ήταν να ζήσουμε στο χωριό που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εξαιτίας της αγάπη μας για την φύση και το περιβάλλον.

Σπούδασα πληροφορική και από 22 χρόνων δραστηριοποιήθηκα, εδώ και στην Αυστραλία που έζησα περίπου δέκα χρόνια, σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Τώρα διατηρώ το Ασφαλιστικό και Μεσιτικό γραφείο μου με έδρα τα Αρφαρά και την Καλαμάτα.

Συμμετέχω στην Αυτοδιοίκηση διότι:

Με κινητοποιεί το ζωηρό ενδιαφέρον μου για το μέλλον του τόπου μας.

Η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η επιθυμία μου να συμβάλλω στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Η αγάπη για την ατομική και συλλογική δράση με στόχο το καλύτερο.

Η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησα κατά την διάρκεια της αυτοδιοικητικής θητείας μου.

Υπηρέτησα με πάθος και δημιουργικότητα στις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε το σημερινός Δήμαρχος Παναγιώτη Νίκας.

Συνοπτικά αναφέρω:

Πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα του Αγίου Φλώρου επί 4ετία. Εντεταλμένη στις Δομές Πρόνοιας, ως Αντιπρόεδρος στη Δημοτική Φιλαρμονική και υπεύθυνη για την δημιουργία της Φιλαρμονικής Αρφαρών, Αντιπρόεδρος στην Κτηματική Ανώνυμη Εταιρία “ ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.” και στις Σχολικές Επιτροπές. Έχω διατελέσει και παραμένω μέλος σχεδόν σε όλα τα Δ.Σ. των φορέων του Δήμου μας, Πρόεδρος στο Καλαματιανό Καρναβάλι, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα στην “ΦΑΡΙΣ” και πρόσφατα Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.

Από την ενασχόλησή μου απέκτησα εμπειρία και μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω άριστα τις δομές και τη λειτουργία του Δήμου έτσι ώστε να έχω άποψη για τις δυνατότητες βελτίωσή τους με στόχο το συλλογικό συμφέρον.

Στόχοι μου και προτεραιότητες:

- Η προστασία της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας του πολίτη, με έμφαση στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους. (Συνοπτικά αναφέρω: Οδική ασφάλεια, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία με έργα υποδομής αλλά και δράσεις με συμμετοχή του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και κοινωνική προστασία).

- Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και την προστασία από την ρύπανση.

- Ισόρροπη ανάπτυξη του αστικού κέντρου και των Δημοτικών Ενοτήτων σε υποδομές, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τον πολιτισμό και στην επιμόρφωση.

- Προσπάθειες για αρθρωμένη ανάπτυξη πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα

Πιο συγκεκριμένα θα δοθεί πολυμέτωπη προσπάθεια για την ενίσχυση και στήριξη αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών.

Συνέχιση των πρωτοβουλιών και δράσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα με έμφαση στους νέους και στα νέα εγχειρήματα.

Οραματίζομαι ένα δήμο εξωστρεφή, σύγχρονο, να πετά στο μέλλον, να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Πιστεύω και ενστερνίζομαι τη συνεργασία, την σύγκλιση δυνάμεων, βουλήσεων, ενεργειών και δράσεων.

Ο νέος εκλογικός νόμος που διέπει πλέον την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει τα δεδομένα στη διοίκηση ενός Δήμου.

Το νέο πλαίσιο απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών παραγόντων προκειμένου να γίνει δυνατή η διοίκηση ενός Δήμου με τρόπο αποτελεσματικό, με μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και με αναπτυξιακή προοπτική.
Πάντα πίστευα και πιστεύω στη σύνθεση απόψεων και ιδεών που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά την αυτοδιοικητική πορεία μου, αλλά και γενικότερα στη ζωή μου, πρώτο μέλημα στις αποφάσεις μου υπήρξε πάντοτε ο σεβασμός σε όλους τους πολίτες και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά όσων ασχολούνται με τα κοινά.

Με αίσθημα ευθύνης προς εσάς τους συμπολίτες μου που σέβομαι και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους στόχους μου και τα σχέδια για το αύριο του Δήμου μας, σκέφτηκα σοβαρά το επόμενο βήμα και έλαβα την απόφαση μου με κριτήρια καθαρά αυτοδιοικητικά και καθόλου συναισθηματικά.

Έτσι, αποφάσισα να συμμετέχω στις επόμενες Δημοτικές εκλογές με τον Συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλής την κυρία Ελένη Αλειφέρη.

Είναι η επικεφαλής συνδυασμού που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα ένας υποψήφιος Δήμαρχος για να μπορέσει αύριο με την εκλογή του να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο. Συγκεκριμένα διαθέτει:

- Ακέραια προσωπικότητα με αρχές και αξίες στις οποίες δεν κάνει εκπτώσεις.

- Επιστημονική επάρκεια και συγκρότηση χαρακτήρα που της επιτρέπουν να συνθέτει απόψεις και ιδέες, να είναι ανοικτή στο διάλογο, να γεφυρώνει αντιθέσεις.

- Διοικητικές ικανότητες και αποτελεσματικότητα που απέκτησε με την πλούσια αυτοδιοικητική της εμπειρία, αφού έχει διατελέσει πάνω από 10 χρόνια Δήμαρχος Μελιγαλά και τώρα Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

- Ιδέες, φαντασία, τόλμη, δημιουργικότητα και μια επεξεργασμένη πρόταση για την διοίκηση του Δήμου με όραμα και σχέδιο.

- Κοινωνικές ευαισθησίες, ανθρωπιά και αλληλεγγύη διότι και η ίδια προέρχεται από αξιόλογη πολύτεκνη οικογένεια.

- Εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων.

Οι επόμενες εκλογές δεν έχουν περιθώρια πειραματισμών και μη συμμετοχής σε αυτές.

Ζητώ την στήριξή σας και την ενεργό συμμετοχή σας στην κοινή προσπάθεια.

Προτείνω τη συστράτευση με την κυρία Ελένη Αλειφέρη

Για μια δημιουργική και ανοδική πορεία του Δήμου μας με τον Συνδυασμό «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» για τον Δήμο Καλαμάτας.

Αναστασία Νικ. Μπελογιάννη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER