Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:04

Αρνητική είναι η απάντηση της “Ανταρσίας στον Μωριά” για συνεργασία με ΛΑΕ

Γράφτηκε από την
Αρνητική είναι η απάντηση της “Ανταρσίας στον Μωριά” για συνεργασία με ΛΑΕ

Αρνητική είναι η απάντηση της “Ανταρσίας στον Μωριά” στην πρόσκληση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συγκρότηση κοινής περιφερειακής παράταξης για τις εκλογές του Μαΐου.

Η “Ανταρσία στον Μωριά” εκτιμά πως “η πρόταση των συναγωνιστών για ένα μέτωπο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, δεν απαντά ολοκληρωμένα στο αναγκαίο σήμερα μέτωπο (και το περιεχόμενό του) για την αποτελεσματική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Ταυτόχρονα είναι πολύ ανίσχυρη στο νέο αστικό δίπολο (πρόοδος – νεοφιλελευθερισμός) και την επιχειρούμενη πόλωση που στήνονται ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων”. Ακόμα, εκφράζει την πίστη πως “οι αναφορές για ένα Πε.Συ. «μικρό κοινοβούλιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής», για μια «περιφερειακή αυτοδιοίκηση θεσμό ανοιχτό και ανατροφοδοτούμενο από την κοινωνία... εγγυητή των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων» και για θεσμοθέτηση «συλλογικού οργάνου των περιφερειακών συμβούλων ανά νομό και των επικεφαλής των παρατάξεων από (και υπό) τον/την αντιπεριφερειάρχη», δημιουργούν αυταπάτες, συσκοτίζουν τον ταξικό χαρακτήρα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εμποδίζουν την ανάπτυξη της πάλης ενιαία απέναντι και στην κεντρική αλλά και στην τοπική κυβέρνηση”.

Ωστόσο, τα μέλη της “Ανταρσίας στον Μωριά” δηλώνουν “τη σταθερή προσήλωσή μας στην κοινή δράση στα μέτωπα πάλης που μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει καθώς και την προσπάθειά μας για παραπέρα διεύρυνση και ανάπτυξη. Επίσης, δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας για την ανάπτυξη του αναγκαίου διαλόγου για την ανάπτυξη - ανασυγκρότηση του κινήματος και της Αριστεράς, για σύγχρονες επαναστατικές απαντήσεις στα μεγάλα πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα της εποχής μας”.


NEWSLETTER