Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:44

Τριφυλία: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Κώστας Κόλλιας

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Κώστας Κόλλιας

 

Δεν θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Τριφυλίας ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στα Φιλιατρά, τονίζοντας ότι ο διάλογος που είχε ανοίξει εδώ και καιρό για τη δημιουργία μιας ενωτικής κίνησης δεν ευοδώθηκε.

Από εκεί και πέρα έστρεψε τα βέλη του κατά της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία χαρακτήρισε παρακμιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή πρέπει να γίνει απελθούσα. Δεν έκρυψε μάλιστα την πικρία του για τους χειρισμούς που έγιναν από την κομματική του παράταξη, τη Ν.Δ., στις προηγούμενες εκλογές, όπου αν και εκλεγμένος δήμαρχος δεν στηρίχθηκε εκ νέου. Πάνω σε αυτό άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για συγγενείς και μέντορες του σημερινού δημάρχου.

Ερωτηθείς πήρε θέση για το ζήτημα που έχει ανοίξει για τη διάλυση του σημερινού Δήμου Τριφυλίας, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε όλο το δήμο αλλά αυτό εξαρτάται από τη δημοτική αρχή, ωστόσο δεν είναι της παρούσης να ανοίξει τέτοιο ζήτημα.

Είπε επίσης ότι μένει πιστός στην παράταξή του και δεν θα πάρει το μέρος κάποιου υποψηφίου, αν και εμμέσως απέκλεισε τον νυν δήμαρχο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο έστω και την ύστατη ώρα να υπάρξει ένα ενωτικό σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είχε ανοίξει διάλογο για τη δημιουργία ενωτικής αυτοδιοικητικής κίνησης που θα έθετε τις βάσεις ανατροπής της σημερινής παρακμιακής κατάστασης, και αυτό ξεκίνησε από τρεις βασικούς παράγοντες όπως είπε: Την παρακμιακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο δήμο με αποκλειστική ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που επιβεβαιώνεται από την αμφισβήτηση που υπάρχει από μεγάλο αριθμό στελεχών αλλά και τις πολλές υποψηφιότητες, από τις επιπτώσεις της απλής αναλογικής όπου ευδοκίμησαν οι ομαδοποιήσεις, η παρεοκρατία και οι τοπικιστικές εξάρσεις και από την υποκίνηση πολλών πολιτών να αναλάβει ενωτική κίνηση. Ανέφερε ότι δεν επιδίωκε να είναι ένας ακόμη υποψήφιος δήμαρχος για να παζαρέψει θέσεις και αξιώματα, αλλά πιστεύει στην ενότητα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ποτέ δεν πολιτεύτηκε ως ανεξάρτητος μεμονωμένος, αλλά λειτουργούσε ενωτικά στα πλαίσια της παράταξης και με όρους κοινωνίας. Αποκάλυψε ότι συνομίλησε με στελέχη της αυτοδιοίκησης και με πολλούς πολίτες, όμως η πρωτοβουλία δεν ευοδώθηκε. Αυτό το απέδωσε σε τρεις παράγοντες: Είτε ο σπόρος που έριξε δεν είχε καλή φύτρα, δηλαδή κίνητρο, είτε το χωράφι δεν ήταν πρόσφορο, καλυμμένο από ποικίλες φιλοδοξίες, ή ο σπορέας δεν ήταν κατάλληλος. Στη συνέχεια αφού ρωτήθηκε, απάντησε ότι ο ίδιος πιστεύει πως αυτό δεν ευοδώθηκε λόγω των πολλών προσωπικών φιλοδοξιών. Και υπογράμμισε ότι κάποιοι παρερμήνευσαν την ουδέτερη στάση της Ν.Δ. κάτι που δυσκόλεψε την ενωτική κίνηση.

Οπως είπε, σήμερα το τοπίο εμφανίζεται κατακερματισμένο και σε αυτό το τοπίο δεν θα είναι συνεργός ή συμμέτοχος, συμπληρώνοντας πως χρόνος υπάρχει και ότι δεν έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και δεν θα γίνει λιποτάκτης. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει στήριξη σε κανέναν και ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με την άποψη της Ν.Δ. αγκαλιάζοντάς τους όλους -διευκρινίζοντας στη συνέχεια εκτός της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Μιλώντας για το ζήτημα που έχει ανοίξει για διάλυση του δήμου, υπογράμμισε ότι δεν είναι επίκαιρο και δεν είναι σωστό σε προεκλογική περίοδο να ανοίγει αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να ακυρώνει τη βούληση αυτών που το φέρνουν. “Η πρόκληση είναι αν η δημοτική αρχή θα εστιάσει στην ισόρροπη ανάπτυξη για να ακυρώσει αυτές τις φοβίες και αυτό πρέπει να κάνει και η πολιτεία” τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα είπε ότι τα προβλήματα που βιώνουν οι πόλεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της δημοτικής αρχής λόγω των προτεραιοτήτων ή και σκοπιμοτήτων που έχουν επιλέξει.

Ερωτηθείς για την αμφισβήτηση που είχε και ο ίδιος στη δική του θητεία, όπως και ο σημερινός δήμαρχος, είπε ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ότι δεν βγήκε κανείς υποψήφιος απέναντί του και πως “δημιουργήθηκαν εσωτερικές διαδικασίες στα πλαίσια της ΝΔ. Εγώ σέβομαι τις απόψεις αυτές, χωρίς να τις συμμερίζομαι. Τώρα όλοι έχουν αντιληφθεί ποια ήταν τα κίνητρα, τα αίτια και να πάρει χρίσμα ο σημερινός δήμαρχος. Εχουν γραφτεί τα περί πολιτικών μεντόρων και συγγενικών σχέσεων και οτιδήποτε άλλο”. Μάλιστα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν ο σημερινός δήμαρχος δικαιούται δεύτερη ευκαιρία για ολοκλήρωση του έργου του, είπε ότι αυτό ακυρώνεται από το γεγονός ότι αυτή δεν δόθηκε στον ίδιο. Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας αναλογιστούν ο ίδιος και ο μέντοράς του γιατί δεν το έκαναν τότε».

Από τη θητεία του είπε ότι του έμεινε και χαρά που έφτιαξαν δήμο και αυτό εκφράζεται και από τον κόσμο, αλλά και πίκρα γιατί η κατάσταση δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν όλα αυτά που είχαν στο πρόγραμμά τους και όχι πικρία για το χρίσμα. Ακόμη τόνισε ότι η ενωτική κίνηση που προσπάθησε στην παρούσα φάση δεν είχε καμία ρεβανσιστική διάθεση.

Πάντως σχετικά με τη στάση του ξεκαθάρισε πως θα εφαρμόσει τη θέση της Ν.Δ. και θα αγκαλιάσει τις υποψηφιότητες πλην της σημερινής δημοτικής αρχής, αφού πολλές φορές επανέλαβε ότι η σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή πρέπει να γίνει απελθούσα. Καταλήγοντας σημείωσε πως ενώ με τους συνομιλητές του συμφωνεί στο τι πρέπει να γίνει για το δήμο, τελικά αυτό δεν ευδοκιμεί, κάτι που απέδωσε στις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER