Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 18:43

Αργολίδα: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 6 υποψήφιοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου"

Γράφτηκε από την
Αργολίδα: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 6 υποψήφιοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου"

Τους πρώτους 6 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" στην Αργολίδα παρουσίασε σήμερα στο Ναύπλιο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.

Υποψήφιοι λοιπόν στην Αργολίδα θα είναι:
1) Αθανασάκος Δημήτρης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Συνδικαλιστής, μέλος Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας μέλος Αντιφασιστικού/Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, κάτοικος Άργους
2) Γεωργιοπούλου Ηλιάνα, Αγρότισσα , κάτοικος Επιδαύρου
3) Δρούγκας Δημοσθένης, Οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου, μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών, κάτοικος Ναυπλίου
4) Κοκκινόπουλος Παντελής, δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών.
5) Μιχαλόπουλος Γιάννης, Αρχιτέκτων Μηχανικός , μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών , και του Αντιφασιστικού/Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, κάτοικος Ναυπλίου
6) Πέτρου Πέτρος, Φυσιοθεραπευτής, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Φούρνων Ερμιονίδας

 Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Πετράκος ανέφερε:

"Πολίτες της Αργολίδας

Σας καλούμε ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές και κομματικές σας τοποθετήσεις να στηρίξετε στις Περιφερειακές εκλογές την παράταξη μας την «Αγωνιστική Συνεργασία»
Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί εμείς που αποτελούμε την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων της Αργολίδας και των πολιτών της όπως και όλης της Πελοποννήσου, με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.

1.Για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών. Είναι προτεραιότητα μας η μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής το οποίο καθιστά ασύμφορη την αγροτική δραστηριότητα και ειδικότερα την καλλιέργεια πορτοκαλιού. Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών της Αργολίδας οι οποίοι μετά το κλείσιμο του Φραγκίστα πέρα από το γεγονός ότι η παραγωγή τους έμεινε απλήρωτη θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο για χρήματα που δεν έλαβαν. 

2. Για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων για την καταστροφή των αγροτικών προϊόντων του νομού μας (εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο).

3. Για να υλοποιηθεί επιτέλους το έργο του Ανάβαλου. 
Έχουμε προβάλει και αναδείξει έντονα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου. Η μη υλοποίηση του όποιου αυξάνει πάρα πολύ το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

4. Ενάντια στην προωθούμενη από την Περιφέρεια και τους τοπικούς δήμους ιδιωτικοποίηση των νερών της Λέρνας.

5. Για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων στην Αργολίδα  όπως και σε όλη τη Πελοπόννησο. Είμαστε σταθερά αντίθετοι ,καταγγέλλουμε και δεν νομιμοποιούμε πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Για αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

6. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατάρρευση του συστήματος υγείας στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

7. Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα της ¨Μαρίνας Ναυπλίου” σε ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία Τσίπρας-Τατούλης και Κωστούρος δίνουν προίκα την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης τεράστιου κομματιού του λιμένα Ναυπλίου, τόσο σε έκταση ,όσο και σε όγκο (κτίρια 3ων ορόφων και 3.000 τ.μ.) που αλλοιώνουν την εικόνα και την φυσιογνωμία της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου.

8. Έχουμε αναδείξει και επιμένουμε για την κατασκευή ηλεκτροκίνητης κανονικού πλάτους σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου –Άργους -Ναύπλιου

9. Αγωνιζόμαστε σταθερά ενάντια στην ένταξη και εκποίηση δημοσίων εκτάσεων της Αργολίδας στο Υπερταμείο

Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, με σταθερότητα χωρίς ταλαντεύσεις, με ειλικρίνεια, με αγωνιστικότητα.
Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.

Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Τα νερά της Λέρνας, η Μαρίνα του Ναυπλίου η διαχείριση απορριμμάτων, οι Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, κ.λπ.).

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια. Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές, για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, το χωροταξικό κ.ά.

Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.
Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου, απεχθούς και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον Πολίτη και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους παραλλαγές της.
Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.

Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών όπως έχουμε αποδείξει για να καθίσουμε σε καρέκλες, αλλά για να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στους πολίτες και στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες.

Οι υποψήφιοι μας στην Αργολίδα επιβεβαιώνουν την αλήθεια των όσων λέμε. Είναι άνθρωποι ακέραιοι και πρωτοπόροι αγωνιστές για την επίλυση των προβλημάτων της Αργολίδας και των πολιτών της . Αγωνιστές για υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής κατοικίας. Για αυτή την αγωνιστική και έντιμη δράση τους διώκονται από το μνημονιακό καθεστώς . Νοιώθω πολύ υπερήφανος που είναι συνεργάτες και συναγωνιστές μου. Η Αργολίδα θα κερδίσει πάρα πολλά αν τους τιμήσει και εκλεγούν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο".


NEWSLETTER