Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 18:30

Η “Αγωνιστική Συνεργασία” κατά της απόφασης για ΣΔΙΤ σκουπιδιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η “Αγωνιστική Συνεργασία” κατά της απόφασης για ΣΔΙΤ σκουπιδιών

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων τονίζει ότι "δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πολιτικά την απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αρπάξει τα χωράφια των ανθρώπων με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ΑΕ ώστε να ξεπεραστεί το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τα πλαστά συμβόλαια".

Στην αρχή της ανακοίνωσης επισημαίνεται: "Με τη συνδρομή τριών «μεταγραφών» (μιας από καιρό και δυο νέων) από τις παρατάξεις των κ.κ. Νίκα, Δέδε και Μανώλη, ο κ. Τατούλης πέτυχε να έχει μια απαρτία "κουρελού" και να περάσει τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η «επιτυχία» όμως αυτή είναι αίολη διότι η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.Π. είναι αμφισβητούμενη για τη νομιμότητά της".

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» διατυπώνει στη συνέχεια τα εξής ερωτήματα: Προκύπτουν όμως και σοβαρά ερωτήματα και για τους κ. Νίκα και Δέδε οι οποίοι οφείλουν να πάρουν επιτέλους θέση:

1. Θα μιλήσουν για αυτές τις «μεταγραφές» ή θα συνεχίσουν να σιωπούν;

2. Θα μιλήσουν για τη σκοπιμότητα, τη νομιμότητα και την περιβαλλοντική διάσταση του ΣΔΙΤ;

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις παρανομίες με όλους τους πρόσφορους τρόπους. Η περιφερειακή αρχή θα αντιμετωπίσει και πάλι τον έλεγχο νομιμότητας για τη μη νόμιμη αλλαγή της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συνεχιζόμενης συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Π. Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αποφάσεις για το ΣΔΙΤ οι οποίες σαφώς ελέγχονται και για τη νομιμότητά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και για την τήρηση της νομιμότητας και για να αποτρέψουμε με τη βοήθεια των ενεργών πολιτών να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER