Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 12:23

Επισκέψεις Κουζή σε Τρίκαλα και Κοζάνη

Γράφτηκε από την
Επισκέψεις Κουζή σε Τρίκαλα και Κοζάνη

Επισκέψεις σε δήμους της χώρας με ξεχωριστή δράση πραγματοποιεί η παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Τόνια Κουζή.

Η πρώτη στάση της παράταξης, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη στα Τρίκαλα, σ' έναν πρότυπο δήμο πανελληνίως. Εκεί, σε εξαιρετικό κλίμα, η Τόνια Κουζή και η ομάδα του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” συνάντησε τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τους συνεργάτες του, συζήτησαν τρόπους συνεργασίας και περιηγήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων, εξετάζοντας καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο δήμο.

Η ομάδα του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε την εταιρεία "e-Trikala Α.Ε.", όπου στόχος της είναι η δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών - Μουτσοπούλου» και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, ενημερώθηκε για την πορεία και τον τρόπο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Τρικάλων, καθώς και για τη διαχείριση των σκουπιδιών, το control room, τη γραμμή επικοινωνίας πολίτη και τα e-πιστοποιητικά. Τέλος, ξεναγήθηκε στο σπουδαίο Μουσείο Τσιτσάνη (παλιό χαμάμ και φυλακές), είδε το δημοτικό στούντιο και άκουσε τις σπάνιες ηχογραφήσεις του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πάνω απ' όλα, εμείς, οι άνθρωποι του "Καλαμάτα Τόπος Ζωής", εντυπωσιαστήκαμε από την καταπληκτική χημεία και τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον δικό μας νεανικό ομαδικό ενθουσιασμό και στην σπουδαία ομαδική δουλειά που γίνεται στα Τρίκαλα με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου. Επόμενη στάση του ταξιδιού μας και επόμενος τόπος συλλογής ιδεών και πρωτοβουλιών για να φέρουμε στην Καλαμάτα μας είναι η Κοζάνη».


NEWSLETTER