Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 20:02

Κατασπατάληση πόρων καταγγέλλει ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Κατασπατάληση πόρων καταγγέλλει ο Πετράκος

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, τονίζοντας ότι “η κατασκευή κτηρίου συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος”.

Στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Κύριοι Τατούλη και Κωστούρε. Η φτωχοποίηση και η κοινωνική ανέχεια, λόγω των μνημονίων, εκτός από τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγονται για τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να αποτελεί άλλοθι και πρόσχημα για τη διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας πλέον αποθρασύνει τα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και όσους έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις σε αυτά.

Φαίνεται πλέον ότι έχει καταστεί «ανεκτό» και «αποδεκτό», κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να κατασπαταλιούνται σε έργα βιτρίνας και εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών, προκειμένου κάποιοι να αλιεύσουν μικροπολιτικά συμφέροντα και κάποιοι άλλοι να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά και προσωπικά οφέλη σε βάρος των φορολογουμένων - γνωστών υποζυγίων που καλούνται ανυποψίαστοι να πληρώσουν το λογαριασμό. Η περίπτωση της κατασκευής του λεγομένου «Κτηρίου Παροχής Συσσιτίων», στην περιοχή Ευαγγελίστριας του Ναυπλίου, ενός τεράστιου κτηρίου για τα δεδομένα της περιοχής και την ανάγκη που καλείται να εξυπηρετήσει, αποτελεί μία τέτοια περίπτωση.

Το παραπάνω κτήριο είναι ένα ακόμη παράδειγμα κραυγαλέας κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, όπου με προκάλυμμα το παρεχόμενο «κοινωνικό έργο», ο Ελληνας πολίτης καλείται να δαπανήσει ένα αστρονομικό ποσό, που ξεπερνά το 1.500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε μία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κατασκευή, για να καλύψει τις υποτιθέμενες «ανάγκες» μίας «κοινωνικής δομής», την ίδια στιγμή που βασικές δομές του κράτους στην περιοχή (νοσοκομεία, σχολεία, γηροκομεία κ.λπ.) πνέουν τα λοίσθια και δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα για να λειτουργήσουν".


NEWSLETTER