Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 13:50

Η Κουζή για το ταξίδι της σε Τρίκαλα - Κοζάνη - Πειραιά

Γράφτηκε από τον

Τις εμπειρίες τους από τις επισκέψεις τους στα Τρίκαλα, την Κοζάνη και τον Πειραιά και τις επαφές τους με τους δύο δημάρχους και τον υποψήφιο δήμαρχο στο μεγάλο λιμάνι, καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, παρουσίασαν χθες η υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή και υποψήφιοι του συνδυασμού της “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”.

Οπως τόνισαν, αυτά που είδαν, θα τα κρίνουν, θα τα συνθέσουν και θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Για το ταξίδι στα Τρίκαλα ο Ηλίας Καλφακάκος έκανε λόγο για νέους ανθρώπους και στα μυαλά και στη νοοτροπία, με διάθεση για δουλειά, χωρίς ανάγκη προσωπικής προβολής και με φροντίδα για επένδυση στο μέλλον.

Σε ενδιάμεση στάση στα Μετέωρα, σε συνάντηση με τον Μεσσήνιο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, συζήτησαν για τη σχέση της Εκκλησίας με τον τουρισμό

Για το ταξίδι στην Κοζάνη η Τόνια Κουζή μίλησε για ISO στην οικονομία που είναι όλα ανοιχτά, για πρότυπο δήμο στα σκουπίδια εξαιρετική παρέμβαση στον αστικό χώρο, ενώ έχουν έτοιμο το ΣΒΑΚ με στόχο την απομάκρυνση ΙΧ στο κέντρο της πόλης.

Για τη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα ο Βασίλης Παπαευσταθίου έκανε λόγο για έναν επιστήμονα που έχει το υπόβαθρο να διαβάσει την πόλη και το μέλλον της. Και στάθηκε στην ταύτιση με την Καλαμάτα για την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου του Πειραιά και την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης.

Η Μαρίνα Λαντζούνη δήλωσε εντυπωσιασμένη για τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο κ. Μπελαβίλας, για την ομάδα τους σε συνάντησή του με πολίτες του Πειραιά.

Η Τ. Κουζή ενημέρωσε ότι θα βγει στον αέρα η καινούργια ηλεκτρονική πλατφόρμα του συνδυασμού για τα οικονομικά, “με στόχο να γίνει συμμέτοχος ο άνθρωπος που ψηφίζει, που θα εκφράσει τη γνώμη του για το πού θα πρέπει να δώσει ο δήμος τα 100 ευρώ που έχει στη διάθεσή του”.

Ο Β. Παπαευσταθίου, αναφερόμενος στην αποδοχή της πρότασης της Μαρίας Οικονομάκου για το δημόσιο διάλογο, παρατήρησε ότι “έχουμε ένα μεγάλο άγχος το πώς θα διοικηθεί ο δήμος μετά. Προγραμματικά πρέπει να συγκλίνουμε σε αρχές, που θα υπηρετήσουμε μετά”.

Η Τ. Κουζή πληροφόρησε για την επόμενη πλατφόρμα με τη συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών, που θα αφορά τα προβλήματα των σχολικών χώρων.

Τέλος, η επικεφαλής του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” επεσήμανε ότι από τις 30 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο κινητός δήμος, η επίσκεψη του συνδυασμού με βανάκι στα χωριά του δήμου, όπου θα πάνε και τις πλατφόρμες, για να εκφράσει ο κόσμος από κοντά τις απόψεις του για τα σημαντικά θέματα του δήμου και τα προβλήματα των περιοχών τους. Οπως παρατήρησαν, ο δήμος θα πρέπει να πηγαίνει επί τόπου στον πολίτη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, για να παρέχει υπηρεσίες.

Γ.Σ