Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 16:18

Ο Δημήτρης Οικονομάκος για Ειδική Αγωγή

Γράφτηκε από την

Με γονείς και θεραπευτές της Ειδικής Αγωγής συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στη συνάντηση, όπου μετείχαν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των γονιών για καλύτερες συνθήκες θεραπείας και εκπαίδευσης των παιδιών. Παρατήρησε ότι “εδώ και 2 χρόνια έχουν δρομολογηθεί μια σειρά βάρβαρα μέτρα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που έχουν στόχο τη διάλυση και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ειδικής Αγωγής, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα, κόβοντας θεραπείες και διαλύοντας τις όποιες δομές υπήρχαν στον τομέα της Ειδικής Αγωγής”.

Ο Δ. Οικονομάκος ζήτησε “να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν 100% δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες και συνολικότερα να αναλάβει 100% το κράτος το κόστος, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης αυτών των παιδιών. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής, τα Ειδικά Σχολεία, τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη πλήρως στελεχωμένες. Ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, με δημόσιο σύστημα μεταφοράς”.