Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 12:33

Τρεις νέες υποψήφιες ανακοίνωσε ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Τρεις νέες υποψήφιες ανακοίνωσε ο Πετράκος

Τρεις νέες υποψήφιες περιφερειακές συμβούλους Αργολίδας ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος. Παράλληλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης επιτίθεται στους υπόλοιπους υποψηφίους επειδή δεν διαμαρτύρονται για την περικοπή των πόρων:

"Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και κυρίως οι κ. Δέδες, Νίκας, Τατούλης και Μπουντρούκας δεν λένε κουβέντα για το μείζον αυτό ζήτημα της παράνομης περικοπής των θεσμοθετημένων πόρων. Εμείς δεσμευόμαστε να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεωλύσια" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετράκος σε άλλο σημείο των δηλώσεων του είπε ότι διαφωνεί με τις ΣΔΙΤ:

"Λεφτά... υπάρχουν αλλά μόνο για το Μορέα και όλους όσοι έχουν συμβάσεις ΣΔΙΤ με το Δημόσιο. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν π.χ. για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί η οι πορτοκαλοπαραγωγοί για την απώλεια του εισοδήματός τους για την οποία βασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, ούτε φυσικά αποζημιώνεται ο μικροεπιχειρηματίας για τη μείωση του τζίρου του. Ομως η λογική των συμβάσεων ΣΔΙΤ με τα οποία συμφωνούν οι κ. Δέδες, Νίκας, Τατούλης και Μπουντρούκας είναι μηδέν επιχειρηματικό ρίσκο για τον μεγαλοεπιχειρηματία. Οταν έχει υπερκέρδη όπως στην Αττική οδό δεν επιστρέφει τίποτα στο κράτος, όταν έχει όμως χαμηλότερα έσοδα από τα προσδοκώμενα τότε ο φορολογούμενος πολίτης τον επιδοτεί. Να γιατί πρώτα απ όλα εμείς διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ".

 

"Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ"

Ο Θανάσης Πετράκος επέρριψε ευθύνες για την οικονομική υστέρηση της Πελοποννήσου στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη:

"Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τις κυβερνήσεις, φέρνει τεράστιες ευθύνες η παράταξη του κ. Τατούλη, η οποία για δύο συνεχόμενες τετραετίες διαχειρίστηκε τα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας με τρόπο αναποτελεσματικό και αδιαφανή. Ταιριάζει, άραγε, στην Πελοπόννησο να είναι ο ουραγός των ελληνικών και των ευρωπαϊκών Περιφερειών στον τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ;".

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννησου" ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιες στην Αργολίδα οι:

Ευσταθία (Εφη) Κυριάκου. Γεννήθηκε στην Αγ. Τριάδα Αργολίδας και κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι συνταξιούχος ΟΤΕ.

Ευγενία Τζώρτζη. Είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ και κάτοικος Ναυπλίου.

Γεωργία (Γιούλη) Μανωλοπούλου. Είναι ιδιωτική υπάλληλος, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και κατοικεί στο Ανυφί.


NEWSLETTER