Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 22:32

Μεσσήνη: 39 υποψηφίους παρουσίασε ο Γιώργος Τσώνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσήνη: 39 υποψηφίους παρουσίασε ο Γιώργος Τσώνης

 

“Στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας” δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης -και εκ νέου υποψήφιος- Γιώργος Τσώνης, παρουσιάζοντας σήμερα το απόγευμα 39 από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών”, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης, στην οποία παρόντες ήταν και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ασημακόπουλος, Μιχάλης Μιχαήλ και Τάσος Πολυχρονόπουλος.

“Αυτοδιοίκηση είναι η προσπάθεια για έργο με αποτέλεσμα. Ο δήμος δεν αναπτύσσεται με ευχές. Θέλει σηκωμένα μανίκια, προσωπική υπέρβαση” σημείωσε με νόημα ο Γ. Τσώνης, επισημαίνοντας παράλληλα την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού του:

“Συναποφασίσαμε να ενώσουμε την αγωνία μας με αυτή της κοινωνίας των πολιτών του δήμου και να δώσουμε έναν αγώνα συντεταγμένα, ενωτικά, μακριά από κόμματα και χρώματα” τόνισε ο δήμαρχος, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, “την πρώτη γραμμή μαχητών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της νίκης” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Δεσμεύτηκε δε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

ΟΙ 39 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Αναλυτικά, οι 39 υποψήφιοι σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν χθες είναι, ανά Δημοτική Ενότητα, οι εξής:

Δ.Ε. Αίπειας: Βουτιέρος Γιώργος εφοριακός υπάλληλος. Κασιμιώτης Αντώνης πολιτικός μηχανικός. Πετρόπουλος Ηλίας συνταξιούχος Ελληνικής Αστυνομίας δημοτικός σύμβουλος πρώην αντιδήμαρχος. Τριανταφυλλόπουλος Διονύσιος υπάλληλος ΕΛΤΑ πρόεδρος τ.κ. Χράνων

Δ.Ε. Ανδρούσας: Δρακόπουλος Βασίλειος, γιατρός. Μπουρίκας Κωνσταντίνος, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος ΔΕΥΑΜ. Χονδρός Νικόλαος, ελεύθερος επαγγελματίας, αντιδήμαρχος.

Δ.Ε. Αριστομένη: Θεοδωρακόπουλος Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος. Παναγόπουλος Αγγελος, μηχανικός αυτοκινήτων. Παναγοπούλου Γεωργία, ηλεκτρολόγος μηχανικός, αντιδήμαρχος

Δ.Ε. Βουφράδος: Κάππου Παναγιώτα, δικηγόρος. Κυριακόπουλος Βασίλειος, δασοπόνος.

Δ.Ε. Ιθώμης: Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας, αντιδήμαρχος, τ. δήμαρχος Ιθώμης. Γεωργακοπούλου Ιωάννα, λογίστρια. Κανελλόπουλος Παναγιώτης, δασικός υπάλληλος.

Δ.Ε. Μεσσήνης: Αναστασόπουλος Στυλιανός, ηλεκτρολόγος, τ. δημοτικός σύμβουλος, τ. πρόεδρος ΔΕΥΑΜ. Ανδριανόπουλος Δημήτρης, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος. Δαβέρου Μαρία, στρατιωτικός. Δουρούμης Δημήτρης, αγρότης, τ. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τ. αντιδήμαρχος. Ζώη Μαρία, μηχανολόγος μηχανικός. Κανελλόπουλος Αθανάσιος, οικονομολόγος, αγρότης, τ. δημοτικός σύμβουλος. Καρύδης Χρήστος, εφοριακός υπάλληλος, τ. αντιδήμαρχος. Κοτταρίδης Νικόλαος, αγρότης, συνεταιριστής, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. πρώην αντιδήμαρχος. Κουτσολία Κωνσταντίνα, ελεύθερη επαγγελματίας. Μιχαλόπουλος Νικόλαος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών. Μυστριώτη Ιωάννα, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος ΚΕΑΔΗΜ. Νικολόπουλος Αντώνιος, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος. Ξενόγιαννης Νικόλαος, γυμναστής, αντιδήμαρχος. Πράνταλος Ευστάθιος, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών. Τράκας Ανδρέας, αγρότης, αντιδήμαρχος. Τσάμης Κωνσταντίνος, κτηνίατρος, δημοτικός σύμβουλος.

Δ.Ε. Πεταλιδίου: Αθανασόπουλος Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος, τ. αντιδήμαρχος Πεταλιδίου. Βογιατζή Αντωνία, αισθητικός, ιδιωτική υπάλληλος. Γιαννόπουλος Φώτιος, συνταξιούχος ΔΕΗ, τ. αντιδήμαρχος Πεταλιδίου. Γρουσουζάκος  Γεώργιος, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος. Καπακλής Βασίλειος, αγρότης. Κάτρα Λίλα, καθηγήτρια αγγλικών. Κουτσοδημητρόπουλος  Χρήστος, τεχνολόγος γεωπόνος.

Δ.Ε. Τρικόρφου: Τσερπές Αναστάσιος, εργαζόμενος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιδήμαρχος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΩΝΗ

Νωρίτερα, ο δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του είχε αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευθύνη, σας ανακοινώνω και σας παρουσιάζω το μεγαλύτερο μέρος της παράταξης “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” Δήμου Μεσσήνης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, για να δώσουμε τη μεγάλη αυτοδιοικητική μάχη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Αυτή η στιγμή έχει για εμένα μεγάλη σημασία. Είμαστε λίγες ώρες πριν την εορτή του Ευαγγελισμού, λίγες ώρες πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, όπου οι Ελληνες ενωμένοι, δυνατοί, αποφασισμένοι, με την ευλογία της Παναγίας, μας παρέδωσαν μια ελεύθερη Ελλάδα, με αρχές και αξίες διαχρονικές

Επίσης, πρέπει να πω, με δεδομένο ότι η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένα παγκόσμιο σημείο στον δήμο μας, ότι οι Ελληνες πάντα έδιναν μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα στις πόλεις και τους δήμους, και μέσα από τη συμμετοχική δημοκρατία έδωσαν αναλλοίωτα μέχρι σήμερα στοιχεία ανάπτυξης, υποδομών, πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος,  δημοκρατίας.

Καλός και αγαθός πολίτης ήταν αυτός που συμμετείχε εθελοντικά, ακόμα και με την παρουσία του, για το καλό του τόπου του και την ευημερία των συμπολιτών του.

Ιστορικές, όμως, και γεωπολιτικές εξελίξεις για την εν δυνάμει ισχύ της αυτοδιοίκησης  υπήρξε μια απραξία, μια δυσλειτουργία.

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια, έγινε επιτακτική ανάγκη θα έλεγα η αναδιοργάνωση των δήμων. Ετσι έχουμε στις μέρες μας, την πρώτη νομοθετική προσπάθεια με την ονοματοδοσία "Καποδίστριας". Δεν έλυσε το πρόβλημα. Αλλά έγιναν βήματα σημαντικά, δημιουργήθηκε η βεβαιότητα στην κοινωνία ότι έχει δήμαρχο, δημοτική αρχή με υποχρεώσεις προς τους πολίτες.

Αμέσως μετά, έρχεται η αρχιτεκτονική δομή του "Καλλικράτη", βελτιωμένη πρόταση που παρέχει στον δήμο τη δυναμική για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας με την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος. Παρέχονται στον δήμο χρηματοδοτικά εργαλεία και το πρώτο ΕΣΠΑ και ένα άλλο πλήθος κονδυλίων τέθηκαν στη διάθεσή τους να τα αξιοποιήσουν, να τα τρέξουν όπως λέμε, και φάνηκε ποιος είναι ικανός  να παρουσιάσει αποτέλεσμα.

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του "Κλεισθένη" ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Πέρα του ότι θα κληθούμε να δώσουμε λύσεις σε κυρίαρχα θέματα, συνεργαζόμενοι μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται η ώρα για τη μεγάλη ευθύνη όπου κανένας δεν θα μπορεί να κρύβεται πίσω από ψηφοθηρικά τερτίπια, δεν θα μπορεί να βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος.

Με αυτές τις σκέψεις, προβληματισμούς, τη διάθεση για δουλειά και προσφορά και την εμπειρία που είχαμε κάποιοι, αποφασίσαμε να καταρτίσουμε στις 14 Απριλίου 2014, την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” Δήμου Μεσσήνης, της οποίας το περιεχόμενο σας είναι γνωστό, και θα είναι για εμάς η πυξίδα για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Η προσπάθεια μετά τη διακήρυξη δεν ήταν εύκολη, αλλά συναποφασίσαμε να ενώσουμε την αγωνία μας με αυτή της κοινωνίας των πολιτών του δήμου και να δώσουμε συντεταγμένα, ενωτικά, μακριά από κόμματα και χρώματα, έναν αγώνα, που η Μακαρία Γη θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.

Η παράταξή μας δημιουργήθηκε και συμμετείχαμε στις εκλογές τότε, ώστε να κτίσουμε τον Δήμο Μεσσήνης πάνω σε σταθερές βάσεις. Η παράταξή μας, έτυχε της επιλογής των συμπολιτών μας. Αναλάβαμε κάπως καθυστερημένα τις υπηρεσίες μας.

Βέβαια, εμείς δεν έχουμε το αίσθημα της δημοτικής αρχής. Εχουμε το συναίσθημα της παράταξης για την προσφορά στον τόπο και τους πολίτες. Προτάξαμε τον άνθρωπο, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή και βέβαια τη διαφάνεια, γιατί έπρεπε την κρίση να την κάνουμε δημιουργική. Αμεση προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας, στις υποδομές. Η βελτίωση της διαβίωσης των δημοτών σε όλο τον δήμο, γιατί αυτή ήταν η αποκλειστική μας ευθύνη.

Αλλά εκτός από τις αυτονόητες υποχρεώσεις μας, οφείλαμε να έχουμε και έτσι κάναμε συνεννόηση, συνεργασία με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΣΕ, την Εκκλησία, και έτσι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να μην επαιτούμε. Με ευγένεια και αποφασιστικότητα χτυπήσαμε πόρτες, το χέρι στο τραπέζι διακριτικά, για να γίνει κατανοητό ότι διεκδικούμε το αυτονόητο και να είστε βέβαιοι ότι τα καταφέραμε.

Φίλες και φίλοι,

Συνήθως προεκλογικά πολλοί μιλούν για όραμα, ελπίδα, μέλλον. Ξέρετε καλύτερα από μένα ότι η αυτοδιοίκηση είναι η προσπάθεια για έργο με αποτέλεσμα.

Ο δήμος δεν αναπτύσσεται με ευχές. Θέλει σηκωμένα μανίκια, προσωπική υπέρβαση.

Ετσι, μάχη - μάχη, θα κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο, της ευημερίας. Θα κατορθώσουμε η περιοχή μας να γίνει τόπος επισκεψιμότητας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα κίνητρα, ο δήμος μας να γίνει κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Θετικό είναι για εμάς ότι έχουμε τους συμπολίτες μας ανά  τον κόσμο, που αγωνιούν, προσφέρουν, αγαπούν τον τόπο τους.

Με όλα τα παραπάνω  θα πετύχουμε. Αλλά πέρα και πάνω από όλα, θα κατορθώσουμε τα παιδιά μας να μείνουν εδώ, να μείνουν στον τόπο τους.

Στις εκλογές του 2014, επειδή όλοι γνωριζόμαστε, έβλεπα στα μάτια και άκουγα στα λόγια συμπολιτών μου, όπως και  οι συνεργάτες μου, την προτοπή “πρέπει να τα καταφέρετε”.

Πολλές φορές διερωτηθήκαμε, άραγε θα τύχουμε της ίδιας αποδοχής;

Για αυτό συνεχίζουμε, για αυτό συνεχίζω.

Να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους αυτή την πρόσκληση, αυτήν την πρόκληση, που είδαμε και ακούσαμε, και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την μεγάλη προσπάθεια σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική παράταξη μαζί με την κοινωνία των συμπολιτών μας. Αυτή είναι η δύναμή μας. Κάναμε τα πρώτα βήματα και συνεχίζουμε.

Με συγκινεί η διάθεση προσφοράς,συμμετοχής συμπολιτών μας, είτε για να συμμετέχουν στις εκλογές, είτε εκτός ψηφοδελτίου, και να είστε βέβαιοι κανείς δεν περισσεύει.

Μας ενώνουν τα μεγάλα και τα μεγαλόψυχα. Μακριά από εμάς τα μικρά και οι φοβίες.

Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες έχουν πάρει την απόφασή τους. Μαζί συνεχίζουμε.

Σας παρουσιάζω, λοιπόν, την πρώτη γραμμή μαχητών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της νίκης, τους περισσότερους από αυτούς. Τις επόμενες ώρες, τις επόμενες μέρες τους υπόλοιπους. Είμαστε έτοιμοι, πανέτοιμοι. Στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων.

Αντίπαλοί μας, τα προβλήματα του τόπου μας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER