Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 18:04

Μεσσηνία: Γόντικας και Οικονομάκος σε πυροσβέστες και λιμενικούς

Γράφτηκε από τον

Κλιμάκιο υποψήφιων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Γόντικα και τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο συναντήθηκε με λιμενικούς και πυροσβέστες στους χώρους εργασίας τους.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος πλοίαρχος ε.α Αργύρης Σμυρνής, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις συναντήσεις, είπε: «Η επίσκεψή μας έγινε προκειμένου να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους και αφενός να ακούσουμε κι από τους ίδιους τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της εργασίας και των καθηκόντων τους, τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό και περιφερειακό πλαίσιο, και αφετέρου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ. Η συνάντηση και η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επίπεδο. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τον υψηλό βαθμό συνειδητοποίησης των δυσκολιών αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα στελέχη στις παρούσες δύσκολες οικονομικές, εργασιακές, κοινωνικές και λοιπές καταστάσεις».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Σμυρνής τόνισε ότι, όσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, «ξεκαθαρίσαμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν. Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Η Πυροσβεστική πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές. Το Λιμενικό πρέπει να αποσκοπεί στην έρευνα και διάσωση, στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας».

Κλείνοντας, ο κ. Σμύρνης είπε: «Σαν σημαντικό ζήτημα τους θέσαμε την ανάγκη απομόνωσης των φασιστικών μορφωμάτων που προσπαθούν να καπηλευτούν τον πατριωτισμό τους, ενώ πρόκειται για υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός ουδεμία σχέση έχει με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς, και αρκετοί, κατά την τριπλή γερμανική, ιταλική και βουλγάρικη κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ. Τέλος, τους διαβεβαιώσαμε ότι θα μας βρουν συμπαραστάτες τους στους αγώνες τους σε κάθε δίκαιο ζήτημα που τους αφορά, τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο».

Θ.Λ.