Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 13:51

Καλαμάτα: Η Κουζή για το περιβάλλον των σχολείων

Γράφτηκε από την

 

Την κατάσταση του περιβάλλοντος των σχολείων του δήμου καταγράφει ο συνδυασμός “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” με υποψήφια δήμαρχο την Τόνια Κουζή, με σκοπό να την αξιολογήσει και να παραδώσει τα αποτελέσματα στους αρμόδιους φορείς.

Το εγχείρημα αυτό υλοποιείται με ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες του τόπου μας, ζητώντας να συμπληρωθεί ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Το μήνυμα που στάλθηκε αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Σχολικό κτήριο σημαίνει επαρκής κτηριακή υποδομή, προσεγμένος προαύλιος χώρος, επίπεδο καθαριότητας, ύπαρξη ή μη εξωσχολικών δραστηριοτήτων, δυνατότητα πρόσβασης σε όλους. Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής έχει ψηλά στην ατζέντα της το σχολικό χώρο και με γνώμονα το να παραχθεί ουσιαστικό έργο για αυτό προχωρά ένα βήμα μπροστά.

Οργανώνει ένα ψηφιακό ερωτηματολόγιο που απευθύνει σε όλες τις σχολικές μονάδες με παραλήπτες εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να αποτυπωθεί - καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση των μονάδων από τους ίδιους τους χρήστες, που έως σήμερα δεν υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια θα κατηγοριοποιήσει τις μονάδες ανάλογα με την κατάσταση τους. Αυτή η κατηγοριοποίηση - καταγραφή θα προωθηθεί σε όλους τους αρμοδίους φορείς, ώστε να μπει το ζήτημα υψηλά και στη δική τους ατζέντα”.