Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 22:23

Ανοιχτή επιστολή Λιακέα στην κυρία Μαρία Οικονομάκου

Γράφτηκε από την

Του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας Στέλιου Λιακέα

Η κυρία Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “Καλαμάτα ξεκινάμε”, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Καλαμάτας μέχρι και σήμερα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που συνεδριάζει κάθε Δευτέρα με το Δήμαρχο κ. Παν. Νίκα και 12 χρόνια συνεχώς Δημοτική Σύμβουλος, χρειάστηκε να επισκεφθεί τη Μικρή Μαντίνεια την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας, αγνοώντας τον Πρόεδρο, το Τοπικό Συμβούλιο και τους μόνιμους κατοίκους.

Κυρία Οικονομάκου από ποιους άραγε περιμένετε να ενημερωθείτε;

Τα αιτήματα και τα προβλήματα της περιοχής δεν τα γνωρίζετε;

Δε γνωρίζετε ότι έχουν γίνει γνωστά με αλλεπάλληλα έγγραφα και αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου στη Δημοτική Αρχή στην οποία συμμετέχετε;

Δεν μπήκατε ποτέ πριν στον κόπο να τα διαβάσετε;

Αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για τη Μικρή Μαντίνεια τόσα χρόνια!

Πόσο μάλλον να ενδιαφερθείτε για την λύση των προβλημάτων!

Αλλωστε ακόμα και με τον τρόπο που επισκεφθήκατε την περιοχή μας, δηλαδή μόνο την παραλιακή ζώνη, δείχνει ότι μάλλον επιφανειακό είναι το ενδιαφέρον σας, όσο και η ενημέρωση που είχατε.

Ως Πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, συμμετέχω ανελλιπώς στα Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να έχω θέμα στην ημερήσια διάταξη και εκτός ημερήσιας έχω ενημέρωση για προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας (παραβατικότητα, δημοτικός φωτισμός, θέματα ύδρευσης, συγκοινωνίας, κ.λπ.), αλλά και στην καθιερωμένη από το Δήμαρχο Καλαμάτας συνάντηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, συχνά βρίσκομαι εκεί για ενημέρωση νέων θεμάτων που έχουν προκύψει, όπως και για την άσκηση πίεσης και την δρομολόγηση λύσεων.

Παρ’ όλα αυτά με τον θεσμικό μου ρόλο παραβλέποντας ό,τι έχει συμβεί είμαι στην διάθεσή σας με το Τοπικό Συμβούλιο να σας δώσω μια έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Η απάντηση της Μαρίας Οικονομάκου