Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:07

Από Νίκα, Δέδε, Μπουντρούκα και Πετράκο: 4 ναι στην πρόκληση Τατούλη για ντιμπέιτ 

Γράφτηκε από την

Τέσσερις υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, οι Παναγιώτης Νίκας, Γιώργος Δέδες, Γιάννης Μπουντρούκας και Θανάσης Πετράκος, αποδέχονται την πρόκληση - πρόσκληση του περιφερειάρχη -και εκ νέου υποψηφίου- Πέτρου Τατούλη για ντιμπέιτ.

Και μάλιστα αποδέχονται την πρόταση του απερχόμενου περιφερειάρχη, όπως χαρακτηριστικά τον χαρακτηρίζουν, χωρίς όρους, αλλά και χωρίς αποκλεισμούς δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Και περιμένουν από τον κ. Τατούλη να αναλάβει την πρωτοβουλία για να γίνει πράξη η πρότασή του.

Αναλυτικά, δήλωσαν:

Ο Παναγιώτης Νίκας: “Αποδέχομαι με χαρά την πρόταση του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου για δημόσια συζήτηση. Είμαι έτοιμος, όποτε και όπου επιθυμεί, να κάνουμε το δημοκρατικά προφανές κι ελπίζω να αποδεχθούν την πρόσκληση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Εκ των προτέρων δηλώνω σύμφωνος στην παρουσία έγκριτων δημοσιογράφων, που θα συντονίσουν τη διαδικασία, στην οποία θα παρευρεθώ μόνος... χωρίς κιτάπια και συμβούλους. Εως τότε εύχομαι μόνο ένα: Να συνεχίσει να ισχύει η πρόκληση-πρόσκληση από μέρους του απερχόμενου περιφερειάρχη”.

Ο Γιώργος Δέδες: “Είναι αυτονόητη η θετική μας στάση απέναντι σε κάθε διαδικασία διαλόγου και αντιπαράθεσης αρχών, θέσεων και προγραμμάτων, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν τις περιφερειακές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο τους. Αποδεχόμαστε λοιπόν με χαρά την πρόταση για διενέργεια οργανωμένου τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση για το αύριο που αξίζει η Πελοπόννησος και οι άνθρωποί της”.

Ο Γιάννης Μπουντρούκας: “Χωρίς περιστροφές, χωρίς προϋποθέσεις, αλλά και χωρίς τεχνικούς ή άλλους όρους αποδεχόμαστε την πρόσκληση του κ. Πέτρου Τατούλη και τον καλούμε να πάρει την ανάλογη πρωτοβουλία και να καθορίσει ημερομηνία και ώρα γι’ αυτή την τηλεοπτική συνάντηση. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρόταση που έκανε "στον αέρα" να μην είναι λόγια του αέρα και άμεσα να οργανώσει αυτή την ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου. Δηλώνουμε έτοιμοι και ανταποκρινόμαστε θετικά σε αυτή την πρόσκληση του απερχόμενου περιφερειάρχη. Δηλώνουμε, ακόμα, ότι εμείς ούτε δημοσιογράφους θα επιλέξουμε, ούτε άλλες δεσμεύσεις επί των ερωτήσεων θα βάλουμε. Παράλληλα προτείνουμε η τηλεοπτική αυτή συνάντηση να γίνει στην Πελοπόννησο και όχι στην Αττική, όπως έγινε με τη συνέντευξη του κ. Τατούλη (γιατί άραγε;). Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζουμε ότι τιμάμε το ρόλο των περιφερειακών ΜΜΕ, καθώς και το λειτούργημα των δημοσιογράφων της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και δεν θα μπούμε στη διαδικασία των εξαιρέσεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ναι στην πρόταση του απερχόμενου περιφερειάρχη για το τηλεοπτικό debate των υποψηφίων περιφερειαρχών Πελοποννήσου και περιμένουμε την επίσημη πρόσκλησή του, ελπίζοντας ότι αυτή η πρόταση δεν έγινε απλά για λόγους εντυπωσιασμού ή για λόγους επικοινωνίας".

Ο Θανάσης Πετράκος: “Μετά χαράς αποδέχομαι την πρόταση - πρόσκληση του κ. Πέτρου Τατούλη για μια τηλεμαχία. Ελπίζω να έχει αποδεχτεί ο κ. Τατούλης και οι λοιποί υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου και την πρόταση και της ΕΡΤ για μια τηλεμαχία σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως ήδη έχω κάνει εγώ. Δηλώνω ότι δεν θα έχω ούτε κιτάπια ούτε συμβούλους ούτε θέτω όρους πέραν του βασικού όρου της ισοτιμίας και της δημοκρατικής συζήτησης. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα, γιατί έχουμε αποδείξει ότι μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Μας γνωρίζουν οι πολίτες από τη διαρκή παρουσία μας στη δημόσια ζωή και στα προβλήματα της Πελοποννήσου. Μας αναγνωρίζουν για τη συνέπεια, τη σταθερότητα, τις τεκμηριωμένες θέσεις και την αγωνιστική μας στάση. Μας αναγνωρίζουν γιατί θέσαμε την αξιοπρέπεια, την  εντιμότητα, τη συνέπεια και αντιστοιχία λόγων και έργων πάνω από τις καρέκλες, τους μισθούς και τα αξιώματα. Γιατί εμείς δεν λέμε ωραία προεκλογικά λόγια, αλλά έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας τη συνέπεια λόγων και έργων. Το debate θα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής”.