Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:43

Ολοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου συμφωνούν για ντιμπέιτ

Γράφτηκε από τον
Ολοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου συμφωνούν για ντιμπέιτ

 

Και ο Νίκος Γόντικας της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και άλλοι 3 υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου αποδέχονται την πρόκληση – πρόσκληση του περιφερειάρχη -και εκ νέου υποψηφίου- Πέτρου Τατούλη για ντιμπέιτ.

Ο Ν. Γόντικας θέτει ως μοναδικό όρο αποδοχής να μην μετέχει η παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, ο κ. Τατούλης όρισε εκπρόσωπο της παράταξής του “Νέα Πελοπόννησος” για τη διευθέτηση των τεχνικών και διαδικαστικών λεπτομερειών σχετικά με το ντιμπέιτ, την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόταση Τατούλη έχουν ήδη αποδεχθεί οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Παναγιώτης Νίκας, Γιώργος Δέδες, Γιάννης Μπουντρούκας και Θανάσης Πετράκος.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας σημειώνει: “Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα πάρει μέρος σε ντιμπέιτ, εφόσον διεξαχθεί χωρίς τους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και με όρους που θα καθιστούν τη συζήτηση ουσιαστική, να περιέχει ίδιες ερωτήσεις σε όλους, να δίνεται η δυνατότητα ανταπάντησης, για να μην γίνονται παράλληλοι μονόλογοι. Επίσης τηλεμαχία δεν μπορεί να γίνει μεταξύ δύο, για να περάσει η αντίληψη ότι υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις και καμία εναλλακτική επιλογή, για να στριμώξουν τη σκέψη του λαού και μάλιστα του αγανακτισμένου λαού και την ψήφο του. Ετσι κι αλλιώς, τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους είναι βγαλμένα από την ίδια μήτρα, είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Πελοπόννησο και θα τα βρίσκουν μεταξύ τους, μόνο η παρουσία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η διαφορετική φωνή. Τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου πρέπει να σκεφτούν ποιος θα είναι δίπλα τους την επόμενη μέρα, ποιος θα κάνει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ποιος θα αποκαλύπτει όσα αποφασίζονται, ποιος θα μπλοκάρει αντιλαϊκές αποφάσεις. Για μας η μάχη των μαχών είναι ο αγώνας που δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους που είναι συγκεντρωμένα τα μικρομάγαζα, στο χωράφι, ο αγώνας για να πετύχει η απεργία, το μπλόκο, η διαδήλωση”.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος”, επεσήμανε: “Το έχουμε δηλώσει και δημόσια ότι είμαστε υπέρ του ντιμπέιτ. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και από κανέναν. Δεν ντρεπόμαστε να εμφανιστούμε στον πελοποννησιακό λαό. Ντιμπέιτ άνευ όρων. Θέματα με όρους έχουν αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Σαραβάκος, επικεφαλής της “Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου” παρατήρησε: “Η πρόταση για ντιμπέιτ έχει γίνει από μας εδώ και μήνες και γίνεται ακόμα. Εχω δηλώσει ότι πρέπει να γίνονται ντιμπέιτ πολύ συχνά, χωρίς όρους και προδιαγραφές, για να μην έχουν κάποιοι άλλοθι να μην προσέρχονται στο διάλογο, που είναι αναγκαίος για την ενημέρωση των πολιτών της Πελοποννήσου. Τους καλώ και πάλι σε συνεχή ντιμπέιτ χωρίς όρους και προδιαγραφές κι εγώ θα προσέρχομαι μόνος μου χωρίς χαρτιά και συμβούλους, γιατί γνωρίζω άριστα και τα προβλήματα και την αυτοδιοίκηση γενικότερα, δεδομένου ότι την υπηρετώ ανελλιπώς εδώ και 30 χρόνια”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Κάτσαρης, επικεφαλής της “Ανταρσίας στο Μωριά”, σημείωσε: “Εμείς που υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από μια "ελεύθερη συζήτηση” με τους υποστηρικτές και εφαρμοστές των μνημονίων (πρώιμους και όψιμους) που εξαθλίωσαν και τον πελοποννησιακό λαό. Ολοι αυτοί υποστήριξαν και υποστηρίζουν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μεγαλοεπενδυτών και εκμεταλλευτών. Ολοι αυτοί θα πρέπει να απολογηθούν σήμερα στο λαό για το σημείο που τον έχουν φέρει και στην "ελεύθερη συζήτηση" θα φροντίσουμε γι' αυτό. Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι ο κ. Τατούλης που τώρα καλεί σε "ελεύθερη συζήτηση" ήταν ο μόνος που είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Τέλος, με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε τον μέχρι σήμερα παντελή αποκλεισμό της "Ανταρσίας στο Μωριά" από τις τηλεοπτικές εκπομπές για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προφανώς δεχόμαστε την πρόκληση”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER