Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 19:33

"…Παίρνει κεφάλι" η Αλειφέρη

Γράφτηκε από την
"…Παίρνει κεφάλι" η Αλειφέρη

Άρθρο του Θεόδωρου Φωτόπουλου*

Μετά το αρχικό “μούδιασμα” των πολιτών της Καλαμάτας, γίνεται κοινός τόπος, όλο και περισσότερο, ότι η υποψηφιότητα που συνδυάζει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση δεν είναι άλλη από αυτή της Ελένης Αλειφέρη.

Ο λαός της Καλαμάτας δεν ήταν συνηθισμένος σε μια πλειάδα 12 υποψηφίων Δημάρχων, που την συνοδεύουν κοντά στους 600 υποψηφίους συμβούλους. Στο παρελθόν υπήρχε μια σταθερότητα και ένα σαφές δίλημμα.
Πολλοί είναι και αυτοί που θύμωσαν, περιμένοντας από την φιλελεύθερη παράταξη να έχει έναν υποψήφιο, ο οποίος θα είχε τις «ευλογίες» του κ. Νίκα και σύσσωμων των πολιτευτών του Νομού. Αλλοι βρέθηκαν ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους, κουμπάρους οι οποίοι πολιτεύονται με διαφορετικούς συνδυασμούς, και δεν ήθελαν να απογοητεύσουν κανένα.

Καθώς όμως οι ημέρες πλησιάζουν προς την κρίσιμη εκλογική διαδικασία που θα κρίνει την συνέχιση της Ανοδικής Πορείας ή μη, για τα επόμενα 5 χρόνια, ο ένας δημότης μετά τον άλλο φωναχτά ή ψιθυριστά, δεν ρισκάρουν… Αναγνωρίζουν την ασφαλή υποψηφιότητα.

Η Καλαμάτα είχε την τύχη να ΜΗΝ γνωρίσει ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ τα τελευταία 5 χρόνια. Είχε έναν Δήμαρχο, που με τα όποια ψεγάδια του και λάθη που μπορεί κάποιος να του καταλογίσει, η πόλη προχωρούσε μπροστά.

Την ομαλότητα που είχε η Καλαμάτα δεν μπορούμε να την θεωρούμε δεδομένη και για το μέλλον. Με μια ματιά σε ειδήσεις του παρελθόντος, θα δούμε Δήμους που:

• Αφέθηκαν στην παραβατικότητα και την ανομία
• Αδυνατούσαν να καλύψουν την «καθημερινότητα των πολιτών»
• Χρεοκόπησαν υπό το βάρος ατασθαλιών
• Οι επιχειρηματίες είδαν εμπορικές περιοχές να υποβαθμίζονται.

Οι πολίτες λοιπόν της Καλαμάτας και ειδικά οι επιχειρηματίες του τουρισμού, της εστίασης, του εμπορίου, της μεταποίησης δεν ρισκάρουν η Καλαμάτα να υποπέσει σε:

• περιπέτειες
• πειραματισμούς
• νεωτερισμούς που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα της
• οραματισμούς με αβέβαια αποτελέσματα, προς χάρη υποψηφιότητας φίλων και συγγενών.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει ακόμα πιο δραματική αν λάβει κανείς υπόψη του τον «νέο εκλογικό νόμο», ο οποίος δίνει δυσανάλογη πολιτική δύναμη σε κάθε σύμβουλο και την αφαιρεί από τον Δήμαρχο.

Ξεκαθαρίζει λοιπόν το πολιτικό τοπίο, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, εξάλλου ο «Κλεισθένης» ορίζει ότι θα υπάρχει σύνθεση απόψεων και αξιοποίηση όλων των ικανών συμβούλων

* Ο Θεόδωρος Φωτόπουλος είναι υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με την “Πρωτεύουσα Δύναμη” - Ελένη Αλειφέρη. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.(Βραβείο Καινοτομίας 2016 «Η Ελλάδα Καινοτομεί» Start Up εταιρεία, eshop: www.biostalis-shop.gr)
Αγάπη για Καινοτομία, Νέους, Αξίες & Ιδανικά
Τ. 6937-444858 E. info@biostalis.com


NEWSLETTER