Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 20:22

Οι προφητοκρατούντες (δημοσκοπήσεις)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι προφητοκρατούντες (δημοσκοπήσεις)

Άρθρο του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Νίκου Αλεξανδρόπουλου

Εχω μια βασική αρχή. Να μπορώ να κοιτάζω τον κάθε συνομιλητή και όλο τον κόσμο στο πρόσωπο-κατάματα. Τώρα που προχώρησα προς τα κοινά του δήμου μας την αρχή μου αυτή την έχω ακόμα πιο ανεπτυγμένη, ευαισθητοποιούμαι περισσότερο. Ετσι όπως στον εαυτό μου, υπόσχομαι σε όλους τους δημότες του δήμου μας ότι όποτε αντιλαμβάνομαι σχεδιασμούς, διαπραγματεύσεις, δολοπλοκίες και εν γένει κυκλωματικές διαδικασίες, δηλαδή τακτικές κάτω από το τραπέζι προς και με μόνο σκοπό την κατάληψη της καρέκλας και θα το ανακοινώνω και θα το καταγγέλω.

Μια τέτοια πρώτη ανακοίνωσή μου ήταν σχετική με τις διαπραγματεύσεις, τακτικές συνεργασίες περί συγκλίσεων. Η ανταπόκριση ήταν πέραν πάσης προσδοκίας. Τώρα διεπίστωσα ότι δεν προχώρησε κανένας σε διαπραγματεύσεις και συγκλίσεις κάτω από το τραπέζι με σκοπιμότητες και με βάση την τακτική της καρέκλας. Τώρα είναι προφανές, είναι βέβαιον, το ανέμενα άλλωστε ότι θα βρουν νέα τακτική, νέους σχεδιασμούς, για να επιτύχουν τον ίδιο σκοπό. Καρέκλα-καρεκλοκένταυροι. Βρήκαν με σύστημα και της εξαπάτησης και της χειραγώγησης των ψηφοφόρων έρευνα, δημοσκόπηση, γκάλοπ, όπως τα λέγαμε ξενικά. Τούτο είναι το πιο επικίνδυνο και το πιο ηθικά αθέμιτο. Από μόνο του περιέχει ψευδολογίες, εξαπατητικές τακτικές με τελικό αποδέκτη, τελικό εξαπατώμενο, τελικό θύμα τον ψηφοφόρο.

Είναι απλή η σκέψη μου, απλό το συμπέρασμά μου. Οποιος πληρώνει έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση αυτή. Οσο περισσότερα πληρώσεις τόσο μεγαλύτερη διαφορά σου δίδουν από τον δεύτερο. Κι αν πληρώσεις αρκετά χρήματα, κανονίζεις και την κατάταξη των υπόλοιπων κρινόμενων. Τούτο σημαίνει ότι αν μου πείτε και ποιος πληρώνει και πόσα πληρώνει θα σας πω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Ολο αυτό ξεφεύγει από κάθε δεοντολογία. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε φθάσει οι δημοσκοπήσεις να είναι εντελώς αντίθετες προς τα εκλογικά αποτελέσματα.

Γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι επειδή εγώ σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σε αυτές τις τακτικές, σε αυτές τις συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και μάλιστα κάτω από το τραπέζι, όχι μόνο δεν συμμετέχω, αλλά είμαι κάθετα καταγγελτικός, γι’ αυτό και θα κατατάσσομαι εάν βέβαια με συμπεριλαμβάνουν όχι στις πρώτες αλλά στις τελευταίες θέσεις.

Δεν αδιαφορώ απλώς γι’ αυτά τα αποτελέσματα, πολλές φορές χρησιμοποιώ τη φράση «προτιμώ να είμαι τελευταίος στους πίνακες αυτών των προφητοκρατούντων, αυτών των αποδομιστών και να είμαι πρώτος στην εκτίμηση ως προς το πρόσωπό μου των Καλαματιανών», όπως έχω επανειλημμένως προσδιορίσει πώς βλέπω εγώ το Δήμο Καλαμάτας και με την Καλαμάτα και με όλα τα χωριά της. Αν με το άρθρο μου αυτό προσφέρω κάτι ουσιαστικό για να μην αρχίσουν δημαγωγικές τακτικές και σκοπιμότητες και χειραγώγηση των ψηφοφόρων της Καλαμάτας, θα το θεωρήσω μεγαλύτερη επιτυχία μου, ακόμα και από την επιτυχία μου στις εκλογές.

Θα επανέλθω κατά τον ίδιο πάντα τρόπο όταν διαπιστώσω και άλλα όσα είναι δυνατόν να διαπιστώσω και όσα προλαβαίνω για να τα καταγγείλω. Το κείμενο αυτό θα ήθελε διόρθωση αφού από το χρόνο συντάξεως έως την δημοσίευσή του υπάρχει ήδη δημοσκόπηση. Δεν το διορθώνω όμως διότι εκφράζει τις αρχές μου και τις απόψεις μου. Και τις αρχές μου και τις απόψεις μου αυτές δεν τις αλλάζω με δημοσιεύματα επισφαλούς αλήθειας-βεβαιότητος.

Οπότε μόνη η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης και κυρίως η θέση που με κατατάσσουν επιβεβαιώνει την ορθότητα του κειμένου μου τούτου και την επικινδυνότητα των σχεδιασμών-των τακτικών που πάντα καταγγέλλω.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER