Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 18:21

Το κοινωνικό του πρόγραμμα παρουσίασε ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το κοινωνικό του πρόγραμμα παρουσίασε ο Μάκαρης

Το κοινωνικό πρόγραμμα του συνδυασμού του “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” παρουσίασε προχθές στο “Rex” ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Οι άξονες του προγράμματος, σύμφωνα με την παρουσίαση, είναι: 1) Κοινωνική οικονομία, ενεργειακή δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική επιχειρηματικότητα. 2) Κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. 3) Πολιτικές ισότητας - ένταξης διαφορετικών πολιτισμικών ταυτοτήτων μεταναστών/προσφύγων. 4) Κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία. 5) Στήριξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πολιτικές για προληπτική Ιατρική και αγωγή υγείας. 6) Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ένταξη μεταναστών/προσφύγων. 7) Εκπαίδευση. 8) Παραβατικότητα.

Επιπρόσθετα, προτείνουν τις ακόλουθες δράσεις: Τον ετήσιο μαραθώνιο κοινωνικής οικονομίας. Το μητρώο εθελοντών υπό την αιγίδα του δήμου. Την ηλεκτρονική κοινότητα. Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Την αναβάθμιση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας. Την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά. Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία) του δήμου. Την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Την υποστήριξη φιλοζωικών οργανώσεων.

 

 

Επίσκεψη στη Μικρομάνη

Επίσκεψη στη Μικρομάνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης με μέλη της παράταξής του “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Μάκαρης, μεταξύ άλλων, χρειάζεται να γίνουν: 1) Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (δημιουργία δικτύου και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων). 2) Για την ασφάλεια των κατοίκων, λειτουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος στη Θουρία ή το Αριοχώρι και δημιουργία των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της παραβατικότητας με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας. 3) Για τη στήριξη της παραγωγής της αγκινάρας: Συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου μέσω ειδικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της παραγωγής, τη στρεμματική αύξηση, την ποιοτικότερη απόδοση και την προβολή.

Ο κ. Μάκαρης δεσμεύτηκε για απόδοση των αναλογούντων πόρων στην τοπική κοινότητα, βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, καλύτερο δημοτικό φωτισμό και μείωση δημοτικών τελών με αύξηση της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER