Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 18:21

Το κοινωνικό του πρόγραμμα παρουσίασε ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την
Το κοινωνικό του πρόγραμμα παρουσίασε ο Μάκαρης

Το κοινωνικό πρόγραμμα του συνδυασμού του “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” παρουσίασε προχθές στο “Rex” ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Οι άξονες του προγράμματος, σύμφωνα με την παρουσίαση, είναι: 1) Κοινωνική οικονομία, ενεργειακή δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική επιχειρηματικότητα. 2) Κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. 3) Πολιτικές ισότητας - ένταξης διαφορετικών πολιτισμικών ταυτοτήτων μεταναστών/προσφύγων. 4) Κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία. 5) Στήριξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πολιτικές για προληπτική Ιατρική και αγωγή υγείας. 6) Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ένταξη μεταναστών/προσφύγων. 7) Εκπαίδευση. 8) Παραβατικότητα.

Επιπρόσθετα, προτείνουν τις ακόλουθες δράσεις: Τον ετήσιο μαραθώνιο κοινωνικής οικονομίας. Το μητρώο εθελοντών υπό την αιγίδα του δήμου. Την ηλεκτρονική κοινότητα. Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Την αναβάθμιση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας. Την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά. Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία) του δήμου. Την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Την υποστήριξη φιλοζωικών οργανώσεων.

 

 

Επίσκεψη στη Μικρομάνη

Επίσκεψη στη Μικρομάνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης με μέλη της παράταξής του “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Μάκαρης, μεταξύ άλλων, χρειάζεται να γίνουν: 1) Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (δημιουργία δικτύου και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων). 2) Για την ασφάλεια των κατοίκων, λειτουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος στη Θουρία ή το Αριοχώρι και δημιουργία των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της παραβατικότητας με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας. 3) Για τη στήριξη της παραγωγής της αγκινάρας: Συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου μέσω ειδικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της παραγωγής, τη στρεμματική αύξηση, την ποιοτικότερη απόδοση και την προβολή.

Ο κ. Μάκαρης δεσμεύτηκε για απόδοση των αναλογούντων πόρων στην τοπική κοινότητα, βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, καλύτερο δημοτικό φωτισμό και μείωση δημοτικών τελών με αύξηση της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης.


NEWSLETTER