Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 13:50

Πετράκος κατά πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

"Νεοφιλελεύθερα πιόνια δεν θα σας επιτρέψουμε να σκοτώσετε τη ΔΕΗ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, καλώντας παράλληλα τους "πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και όλης της Ελλάδας να αντιδράσουν

και να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και της Μελίτης, αλλά και την περαιτέρω απαξίωση και διάλυση της ΔΕΗ, διότι οι συνέπειες θα είναι το ρεύμα να γίνει ακόμα πιο ακριβό και η χώρα να εξαρτάται μόνο από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος".

Στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου υποστηρίζει "ότι οι αιτίες της απαξίωσης της ΔΕΗ είναι:

1) Η απόφαση για ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

2) Η ακρίβεια των τιμολογίων σε συνδυασμό με τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων λόγω των μνημονιακών πολιτικών έχει ως συνέπεια να αδυνατούν πολλοί καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

3) Τα περίφημα ΝΟΜΕ τα οποία ψήφισαν όλοι οι μνημονιακοί και τα οποία υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει φτηνά το 30% της παραγωγής της στους ιδιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια το εξάγουν και κερδοσκοπούν.

4) Η υποχρεωτική μεταφορά της ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους, που προωθεί η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

5) Η κατάργηση της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες.

6) Η αύξηση του τέλους που επιβαρύνει τον λιγνίτη και η άρνηση της κυβέρνησης να διεκδικήσει εξαίρεση όπως έκανε η κυβέρνηση της Πολωνίας.

7) Η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει η ΔΕΗ τα χρέη των καταναλωτών ύψους 1,5 δισ. ευρώ στα «κοράκια» για 200 εκ. ευρώ.

8) Οι ακριβές εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πλέον οδήγησαν οι κυβερνήσεις τη χώρα μας να μην έχει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και το 20% να το εισάγει πληρώνοντας ακριβά.

9) Οι διάφοροι «Μυτιληναίοι» που αγοράζουν φτηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και της πουλάνε αυτό που παράγουν ακριβά".


NEWSLETTER