Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 08:29

Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τα 273, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, φτάνουν τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Καλαμάτας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Από αυτά, τα 260 είναι διπλά με 2 κάλπες το καθένα, και τα 13 μονά με 4 κάλπες.

Στην επικείμενη εκλογική διαδικασία υπάρχουν μεγάλες αλλαγές όσον αφορά το εκλογικό τμήμα στο οποίο οι ψηφοφόροι της Καλαμάτας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ετσι ο κάθε ψηφοφόρος, πριν ξεκινήσει να πάει να ψηφίσει, θα πρέπει να γνωρίζει πού ακριβώς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Λόγω των διπλών εκλογικών τμημάτων (από τα οποία το καθένα θα έχει 2 κάλπες, στο ένα για ευρωεκλογές και περιφερειακές και στο άλλο για δημοτικές και κοινοτικές), έχουν δημιουργηθεί νέα εκλογικά κέντρα σε σχολεία που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούνταν στις εκλογές.

Συγκεκριμένα:

• Στο 1ο εκλογικό διαμέρισμα (1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία) ως νέο εκλογικό κέντρο προστίθεται το σχολικό συγκρότημα της Λακωνικής (και τα 2 σχολεία, 2ο και 3ο Γυμνάσιο). Εκεί θα ψηφίσουν οι εκλογείς από Μπάρα Ανδρέα μέχρι και Ψωρομύτη Ιωάννη.

Στο 2ο εκλογικό διαμέρισμα (6ο και 13ο Δημοτικά) ως νέο εκλογικό κέντρο προστίθεται το 7ο Γυμνάσιο (πάροδος Αγίων Αναργύρων). Εκεί θα ψηφίσουν οι εκλογείς από Μποζώνη Ευγενία μέχρι και Ωρολογά Κωνσταντίνο.

• Στο 4ο εκλογικό διαμέρισμα (21ο και 3ο Δημοτικά) ως νέο εκλογικό κέντρο προστίθεται το 1ο Γυμνάσιο (Φαρών και Βασ. Κωνσταντίνου). Εκεί θα ψηφίσουν οι εκλογείς από Πρωτονέντη Αθηνά έως και Ψωρομύτη Γεώργιο.

• Στο 5ο εκλογικό διαμέρισμα (4ο και 7ο Δημοτικά και 1ο Λύκειο) θα υπάρχουν περισσότερα εκλογικά τμήματα στο 1ο Λύκειο, σε σχέση με προηγούμενες εκλογές. Εκεί θα ψηφίσουν οι εκλογείς από Μοσχολέα Δήμητρα έως και Ψωρομύτη Δημήτριο.

• Και στο 3ο εκλογικό διαμέρισμα (πρώην Πολυκλαδικό και 4ο Λύκειο) θα υπάρχουν περισσότερα εκλογικά τμήματα στο πρώην Πολυκλαδικό.

ΤΑ ΜΟΝΑ

Τα 13 μονά εκλογικά τμήματα (σε χωριά με κάτω από 300 κατοίκους), στα οποία θα στηθούν και οι 4 κάλπες, θα λειτουργήσουν σε: Αμμο, Ανεμόμυλο, Ασπροπουλιά, Αγριλο, Βελανιδιά, Βρομόβρυση, Σταματινού, Ανθεια (2), Καρβέλι, Λαδά, Πηγές και Αλαγονία (το πρώτο θα είναι μονό και το δεύτερο διπλό).

Γ.Σ.