Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 18:09

Σε Μαντίνεια και Βέργα περιόδευσε ο Βασ. Τζαμουράνης

Γράφτηκε από την
Σε Μαντίνεια και Βέργα περιόδευσε ο Βασ. Τζαμουράνης

Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Μικρής Μαντίνειας και της Βέργας στον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη ο οποίος, μαζί με στελέχη του Συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου, το απόγευμα, τις δύο πιο πάνω περιοχές.

Στη Μικρή Μαντίνεια, στη συζήτηση του Β. Τζαμουράνη με τους κατοίκους, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα θέματα της καθαριότητας και της αγροτικής οδοποιίας, όπως και της λειτουργίας στον δήμο ενός γραφείου γεωργικής ανάπτυξης και υποστήριξης, που θα στηρίζει τους παραγωγούς, ενώ αναδείχθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης και του Ιδρύματος Παναγιώταρου με προτάσεις αξιοποίησης που τέθηκαν από τον συνδυασμό.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε την ανάγκη για την γρήγορη ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής, η οποία -όπως τόνισε ο Β. Τζαμουράνης- είναι από τις πλέον προικισμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, καθώς συνδυάζει θάλασσα και βουνό και αποτελεί πόλο έλξης και τόπο παραθερισμού για ντόπιους και επισκέπτες.

Οσον αφορά την παραλιακή ζώνη ιδιαίτερα, ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης της παραλίας και αξιοποίησης των προβόλων που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό την αντιδιαβρωτική προστασία, καθώς και στην κατασκευή ράμπας καθέλκυσης - ανέλκυσης μικρών σκαφών.

Στην Βέργα, σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση των κατοίκων στο καφενείο “Αριστον”, η συζήτηση με τον Β. Τζαμουράνη στράφηκε στην ανάπτυξη της περιοχής και επικεντρώθηκε με συγκεκριμένες προτάσεις που αναλύθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο επί χάρτου (σχεδίου της περιοχής), οι οποίες σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής της, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να απελευθερωθούν και να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των κατοίκων που μένουν παγιδευμένες για πολλά χρόνια τώρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως ανέφεραν, για πρώτη φορά πληροφορήθηκαν από υποψήφιο δήμαρχο και έγιναν αποδέκτες λεπτομερούς ανάλυσης του προτεινόμενου σχεδίου της μελέτης και ζήτησαν να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγών στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Μίλησαν επίσης για την ανάγκη εκτέλεσης ορισμένων έργων, όπως πεζοδρόμια και αντιπλημμυρικά κατά μήκος της οδού Μάνης.

Από την πλευρά του ο Β. Τζαμουράνης επισήμανε την ανάγκη των έργων σύνδεσης της Ανω με την Κάτω Βέργα, οι εργολαβίες για τα οποία έχουν ήδη δημοπρατηθεί, όπως επίσης και των έργων ύδρευσης - αποχέτευσης αλλά και αναπλάσεων στην Ανω Βέργα, η οποία είναι το μπαλκόνι του Δήμου Καλαμάτας στον Μεσσηνιακό Κόλπο, τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση αλλά και η ανάδειξη της πίστας των ανεμοπτεριστών. Πρόσθεσε τέλος, ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης της παραλίας της Βέργας θα δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης απαραίτητων έργων που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, όπως η κατασκευή γηπέδου για τη νεολαία της Βέργας, καθώς και ενός παιδικού σταθμού και μιας πλατείας.


NEWSLETTER