Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 17:41

Προτάσεις Τζαμουράνη για το παράκτιο μέτωπο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Προτάσεις Τζαμουράνη για το παράκτιο μέτωπο της Καλαμάτας

Σχέδια πόλης στη Δυτική Παραλία και στην Ανατολική Παραλία, βόρεια της Ναυαρίνου στο τμήμα από Καρακούση έως Λακωνικής, εξήγγειλε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, σε εκδήλωση του συνδυασμού του “Πρότυπος Δήμος”, στο “Πανελλήνιο”.

Παρουσιάζοντας την πρότασή του για το παράκτιο μέτωπο της πόλης και του δήμου, ο κ. Τζαμουράνης διευκρίνισε ότι το σχέδιο στη Δυτική Παραλία θα είναι στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων (ξενοδοχεία). Για την Ανατολική μίλησε για ένταξη στο σχέδιο πόλης με όρους ήπιας ανάπτυξης όλου του τμήματος από Καρακούση έως Λακωνικής, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση διάνοιξη της Κρήτης χωρίς απαλλοτριώσεις.

Εκανε λόγο για αναβάθμιση της Ναυαρίνου που θα δημιουργεί ζωντάνια όλο το χρόνο και δεσμεύτηκε για διάνοιξη όλων των δρόμων μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου.

Μίλησε για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τις υπαίθριες κατασκευές των παραλιακών καταστημάτων, για να είναι ομοιόμορφες.

Ο Β. Τζαμουράνης είπε ότι η ζώνη στη Δυτική Παραλία πίσω από τις τουριστικές επενδύσεις θα παραμείνει ως γη υψηλής παραγωγικότητας για βιολογικές καλλιέργειες.

Υποσχέθηκε τη δημιουργία παραθαλάσσιου πάρκου στα 49 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στο δήμο και μίλησε για ενδυνάμωση του τουριστικού ρόλου του λιμανιού, με προσέλκυση μεγαλύτερων τουριστικών σκαφών και κρουαζιερόπλοιων.

Εξήγγειλε αξιοποίηση των αποθηκών του λιμανιού και μετατροπή τους σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού για την ερασιτεχνική δημιουργία.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στη διόρθωση του κεντρικού ποδηλατόδρομου που θα συνδεθεί με τον ποδηλατόδρομο της μαρίνας, καθώς και στη λειτουργία υδατοδρομίου.

 


NEWSLETTER