Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 17:20

Καλαμάτα: Ακύρωση των εκλογών θα επιδιώξει ο Αλεξανδρόπουλος μετά τον αποκλεισμό

Γράφτηκε από την

Την απόφασή του να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για να δικαιωθεί και να ακυρωθούν οι εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, ανακοίνωσε προχθές ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος υποψήφιος δήμαρχος, του οποίου όμως η αίτηση κατάθεσης του συνδυασμού του “Καλαμάτα του αύριο”, απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο.

Στη συνέχεια απορρίφθηκε και η αίτηση θεραπείας, για την οποία διαμαρτύρεται ότι δεν ειδοποιήθηκαν ο ίδιος και ο δικηγόρος του παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις τους και δεν πήραν μέρος ούτε κατέθεσαν τις απόψεις τους στη δίκη.

Σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι “για μια ανθρώπινη παράλειψη, χωρίς ουσιαστική επίπτωση, ο δικαστής μου αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι”. Εξήγησε πως “έγινε λάθος στον τρόπο εκτύπωσης στη λίστα με τους υποψηφίους που καταθέσαμε, από τις αυξομειώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της διακοπής. Δεν έγινε η διόρθωση που κάναμε στην τελική λίστα και είχαμε 36 στην Καλαμάτα (αντί 37) και 2 στον Αρι (αντί 1). Και φαινόταν πως δεν έγινε από σκοπιμότητα”.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, επανέλαβε την καταγγελία του για “δικαστικό πραξικόπημα” και ευχήθηκε για το κύρος της δικαιοσύνης να μην διαπιστωθούν συσχετισμοί, σχέση με υποψήφιο ή υποψηφίους.

Τέλος, ο Ν. Αλεξανδρόπουλος δήλωσε ότι “ο συνδυασμός μας θα είναι εξωθεσμικός παράγοντας ελέγχου για τα όσα συμβαίνουν στο δήμο”.