Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 08:31

Εντατικές οι προετοιμασίες στη Μεσσηνία για τις εκλογές

Γράφτηκε από τον
Εντατικές οι προετοιμασίες στη Μεσσηνία για τις εκλογές

 

Εντατικά προετοιμάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, που με τις 4 κάλπες αποτελεί μια ιδιαίτερη και κοπιαστική διαδικασία.

Σήμερα ξεκινάει -και ολοκληρώνεται αύριο- η ετοιμασία των σάκων με όλο το υλικό, οι οποίοι θα δοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα. Οι σάκοι ταυτόχρονα σήμερα και αύριο θα δοθούν στους δήμους του νομού απ' όπου θα τους παραλάβουν οι αντιπρόσωποι.

Χθες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου ο διάδρομος ήταν γεμάτος με εκλογικό υλικό, και στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” επικρατούσε οργασμός - ενώ σε γραφεία ετοιμάζονταν και οι σάκοι για τη δεύτερη Κυριακή, στις 2 Ιουνίου.

Στο Διοικητήριο έχει φτάσει όλο το εκλογικό υλικό και μέχρι χθες το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια 36 κομμάτων από τα 41 συνολικά που μετέχουν στις ευρωεκλογές, ενώ αναμένονταν και των υπόλοιπων.

Για την ετοιμασία των εκλογών οι υπάλληλοι εργάζονται σε βάρδιες μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Η προετοιμασία αφορά επίσης την ηλεκτρονική καταχώρηση των αποτελεσμάτων, την παραλαβή τους στο Διοικητήριο και την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, προτεραιότητα όσον αφορά την καταχώρηση και την ενημέρωση των αποτελεσμάτων θα δοθεί κατά σειρά σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, στις ψήφους κομμάτων και συνδυασμών. Εδώ, η καταμέτρηση σταυρών για υποψηφίους θα αφορά μόνο τις ευρωεκλογές.

Γ.Σ.


NEWSLETTER