Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 22:00

Προσπαθώντας για τον Δήμο Καλαμάτας και όχι μεμψιμοιρώντας

Γράφτηκε από την
Προσπαθώντας για τον Δήμο Καλαμάτας και όχι μεμψιμοιρώντας

 

Της Μαργαρίτας - Μαρίας Γρ. Πουλοπούλου*

Ανταποκρινόμενη στην πρόταση των ανθρώπων του «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», μετά από πραγματικό προβληματισμό, με σύνεση και με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισα να είμαι υποψήφια στον συνδυασμό για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ευελπιστώντας να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον Δήμο Καλαμάτας.

Διαβάζοντας την Ιδρυτική Διακήρυξη του συνδυασμού «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», διαπίστωσα ότι με αντιπροσωπεύει απόλυτα εκείνο που αναφέρεται σε αυτήν, ότι «η προσπάθεια για να γίνει η Καλαμάτα μια βιώσιμη πόλη δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλώς υποχρέωση. Είναι η αυτονόητη ανάγκη οποιουδήποτε θέλει να ζει σε μια πόλη που δεν θα του είναι βάρος, αλλά πεδίο δημιουργίας. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά από τους πολίτες της πόλης και μόνο μέσω αυτών μπορεί να γίνει πράξη».

Και βεβαίως, ενστερνίζομαι το επίσης αναφερόμενο στην Ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας, ότι «η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποί της, εκείνοι που πασχίζουν καθημερινά, προσφέροντας αθόρυβα σημαντικό έργο στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεών της, που κοινό στόχο έχουν μια Καλαμάτα ανθρώπινη, βιώσιμη και γοητευτική, μια πόλη με ευτυχισμένους πολίτες. Το μέλλον δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και όλοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον της δικής μας πόλης να βασίζεται στην αξιοκρατία, την δημιουργικότητα, τις ίδιες ευκαιρίες προς όλους, την αλληλεγγύη, την ατομική ευθύνη, την αυτοκριτική, τον αειφορικό σχεδιασμό, την εξωστρέφεια».

Ως νέος άνθρωπος έχω το δικαίωμα στο όνειρο. Οχι όμως για προσωπική ανέλιξη ή οφέλη. Ονειρό μου είναι να μπορέσω να συνεισφέρω, ώστε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, να δώσουμε την ευκαιρία στο Δήμο μας να αναπτυχθεί ισόρροπα. Ενα Δήμο που να αγαπά και να σέβεται τους πολίτες του, να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας και να είναι ελκυστικός στους επισκέπτες του.

Ας μην μας διαφεύγει ότι, αν εμείς δεν το επιδιώξουμε, δεν το προσπαθήσουμε, δεν θα γίνει η ζωή μας καλύτερη. Αν εμείς δεν θελήσουμε και δεν επιχειρήσουμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, δεν θα προσφέρουμε στον τόπο μας. Με αφορισμούς και μεμψιμοιρίες, για όσα στραβά κάνουν ή παραλείπουν να πράξουν αυτοί που επιτρέψαμε με την απουσία μας να έχουν τον πρώτο λόγο στο Δήμο μας, δεν τον βοηθάμε ούτε αυτόν ούτε τους συνδημότες μας. Θα βοηθήσουμε όμως, παρεμβαίνοντας στα γεγονότα και καθορίζοντας στην ιστορία του τόπου μας.

Κι εμείς εδώ, στην παράταξη «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», αυτό επιζητούμε, να μας δώσετε την ευκαιρία και τη δύναμη της παρέμβασης στα κοινά, να προσπαθήσουμε για το Δήμο Καλαμάτας που ονειρευόμαστε κατευθυνόμενοι, όπως αναφέρουμε στη διακήρυξή μας, «στο μέλλον με πυξίδα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσβασιμότητα, με αξίες τον πολιτισμό και την παιδεία, με όραμα που συγκροτεί την κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές».

Συμμετέχουμε, Συναποφασίζουμε, Διεκδικούμε, Δρούμε, Δημιουργούμε.


* Η Μαργαρίτα - Μαρία Γρ. Πουλοπούλου είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - ΤΕΙ Πελοποννήσου, Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Τόπος Ζωής»

 

 


NEWSLETTER