Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 00:33

"e-Tripoli", η Τρίπολη του αύριο

Γράφτηκε από την
"e-Tripoli", η Τρίπολη του αύριο

Του Κώστα Τζιούμη*

Τα πλεονεκτήματα στην τεχνολογία, αποτελούν πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τον Δήμο και τις δημοτικές υπηρεσίες της πόλης μας που μπορούμε να παρέχουμε στους πολίτες μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τη νέα εποχή, αυτό που έχει γίνει ήδη καθημερινότητα στις κοινωνίες του κόσμου, παραδίδοντας γρήγορα, σίγουρα και καινοτόμα, υπηρεσίες σε έναν πληθυσμό που ανθίζει.

Καθώς αυτή η εμπειρία γίνεται κανόνας για όλους, ο Δήμος Τρίπολης μπορεί να διαθέσει πληθώρα υπηρεσιών και να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε η τεχνολογία μέσω του Δήμου να είναι στην διάθεση των πολιτών με χρήσιμα σύγχρονα εργαλεία για τους Δημότες

· Στις Υπηρεσίες του Δήμου: Εύκολη, γρήγορη, απομακρυσμένη πρόσβαση παντού- Ανοιχτό Δημαρχείο σε όλους τους πολίτες από παντού.

· Στην Καθημερινότητά μας: Διαχείριση κυκλοφορίας, διαχείριση Στάθμευσης, Διαχείριση πληροφοριών προς τους πολίτες μέσω τηλεματικής ή επικοινωνίας μέσω Smart phone , Διαχείριση απορριμμάτων, Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών κλπ.

· Υγεία και Ασφάλεια: Υπηρεσίες Υγείας σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο απομακρυσμένα για ευπαθείς ομάδες αλλά και δημιουργία " TripoliAlert" προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ασφάλειας και άμεσης βοήθειας.

· Αγροτική παραγωγή-πρωτογενής τομέας: Εργαλεία υποστήριξης αγροτών, όπως μετεωρολογικοί σταθμοί πρόγνωσης, e- Γεωπόνος , e- Κτηνίατρος κλπ.

· Εκπαίδευση: Συνεργασίες Δήμου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών στην υπηρεσία των πολιτών. Ανάπτυξη υποδομών νέας γενιάς σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, γνώση για όλους.

· Τουρισμός: Ψηφιακός οδικός χάρτης-Πύλη μουσείων (Τεγέα-Μαντινεία-Ορχομενός...), Πύλη Θρησκευτικού Τουρισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη (Μοναστήρια κλπ.) ,Πύλη Ορεινού τουρισμού - Discover Mainalo και υποστήριξη των επιχειρήσεων τουρισμού.

· Επιχειρηματικότητα: Πύλη προβολής και ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων , προβολή τοπικών προϊόντων.


Κώστας Τζιούμης είναι γιατρός, καρδιολόγος, υποψήφιος Δήμαρχος της Τρίπολης με το συνδυασμό "Τρίπολη Αύριο"


NEWSLETTER